Uw webbrowser is verouderd

We zien dat u momenteel gebruik maakt van een oude versie van Internet Explorer. We raden u aan om uw browser te updaten voor het openen van onze website.

Over Saillant

Wij bieden jou hulp rondom jouw financiën, zo pakken wij samen problemen aan

Wie zijn wij

Van betekenis zijn voor iedereen met een specifieke zorgvraag

Om onze geschiedenis goed weer te geven gaan we eerst 10 jaar terug in de tijd waarin Kop-Zorg is ontstaan, Kop-Zorg is van origine een psychologisch en pedagogisch adviesbureau dat zich bezighoudt met alle vraagstukken rondom kinderen en ouders, ook woonbegeleiding valt onder de dagelijkse werkzaamheden van Kop-Zorg, van hieruit zagen we dat er steeds meer vraag en ondersteuning nodig was op het gebied van budgetbeheer, bewindvoering, curatele en mentorschap. Dankzij jarenlange ervaring hebben wij ons kunnen specialiseren en verdiepen om deze specifieke zorgvragen te kunnen beantwoorden.

Bij het team van Saillant staat nauw contact met de cliënten voorop, om hen op een kwalitatieve en laagdrempelige manier te kunnen bijstaan. Wat kan de cliënt zelf doen, waar heeft hij hulp bij nodig? Iedereen is anders en daarom zal geen enkele aanpak hetzelfde zijn. Daarbij investeren we veel in de zelfredzaamheid van de cliënt. Dit alles maakt dat ons team klaar staat om sámen aan oplossingen te werken.

Saillant.
Bewindvoering. Mentorschap. Curatele.

Bij Saillant zijn wij er om jou te helpen. Vraag hier om hulp.

Bel ons gerust
Bericht sturen
Over Saillant

Veelgestelde vragen

Stap 1 - Telefonische of persoonlijke screening

Als u onder bewind gesteld wilt worden, dan kan u/uw familie lid of uw hulpverlener contact met ons opnemen via het aanmeldformulier of per telefoon. Eén van onze medewerkers bekijkt dan of het voor u mogelijk is om onder bewind te worden gesteld. Hij doet dit door u een aantal vragen te stellen over u en uw situatie. Wanneer de situatie niet duidelijk genoeg is zullen wij een afspraak maken voor een persoonlijke ontmoeting om dit verder te onderbouwen. Mocht de aanmelding voor ons akkoord zijn dan zullen wij samen de stukken opstellen welke wij samen indienen bij de betreffende rechtbank voor het verzoek tot onderbewindstelling.

Stap 2 - De rechtszitting

Zes tot acht weken nadat het verzoekschrift is ingediend, stuurt de rechtbank u een brief. In die brief staat precies waar, op welke dag en hoe laat de rechtszitting plaatsvindt. Verder wordt er in vermeld dat u ook zelf op de rechtszitting aanwezig moet zijn. Tijdens de rechtszitting bespreekt de kantonrechter of u wel of niet onder bewind kan worden gesteld. De kantonrechter maakt zijn beslissing pas na de zitting bekend. Saillant zal u bijstaan tijdens deze zitting. In sommige gevallen is het mogelijk de te laten uitspreken zónder een zitting. Zo kunnen wij u nog sneller bijstaan.

Stap 3 - De beschikking

De kantonrechter laat zijn besluit opschrijven in een officieel document; dit heet een beschikking. Na ontvangst van de beschikking zijn wij officieel uw bewindvoerder. De beschikking kunnen wij als bewindvoerder gebruiken om aan alle instanties kenbaar te maken dat wij het beheer voeren over uw vermogen.

Stap 4 - Voortgang bewindvoering

Na onderbewindstelling worden alle bekenden instanties aangeschreven. Dit betekent dat alle organisaties waar u mee te maken heeft op de hoogte worden gesteld van uw onderbewindstelling. Dit zijn onder andere organisaties betreffende uw inkomen, vaste lasten en eventuele schulden. Elke organisatie die wordt aangeschreven zal worden verzocht om Saillant als correspondentieadres aan te houden. In de loop van de tijd krijgt u geen post meer thuis van deze organisaties. Persoonlijke post blijft u wel thuis ontvangen.

Saillant is aangesloten en werkt conform de richtlijnen van de branchvereniging PBI (BPBI). Het Landelijke Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton (LOVCK) stelt ieder jaar de tarieven vast die wij mogen hanteren.

Stel ons je vragen

Samen gaan we op zoek naar een oplossing voor jouw probleem

Saillant Contact opnemen
Je bericht is succesvol verzonden en wij zullen ermee aan de slag gaan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van jouw vraag
HuisregelementTerug naar bovenKlachtenformulierRealisatie door Talkpixels
Over Saillant