Uw webbrowser is verouderd

We zien dat u momenteel gebruik maakt van een oude versie van Internet Explorer. We raden u aan om uw browser te updaten voor het openen van onze website.
TarievenKennisbankVeelgestelde vragenuser icoon
Inloggen gebruikers

Bewindvoering Utrecht

Wij helpen je bij Bewindvoering, Mentorschap, Curatele en Schuldhulpverlening

UtrechtUtrecht

Onze diensten

Onze diensten in Utrecht

Bewindvoering aanvragen in Utrecht kan gemakkelijk bij Saillant. Voor de gehele regio Utrecht verzorgen we huisbezoeken om je bewindvoering aanvraag te starten. 
Bij Saillant Utrecht helpen we je met alle financiële problemen en vragen. Ook kunnen we Utrechters ondersteunen in het maken van beslissingen als het gaat over zorg of het beheer daarvan. Gezamenlijk zoeken we naar de beste oplossing voor een succesvolle bewindvoering. Naast bewindvoering biedt Saillant de inwoners van Utrecht ook de helpende hand met betrekking tot mentorschap, curatele en schuldhulpverlening. Neem contact of lees gerust verder om meer te weten te komen over alle diensten die Saillant aanbiedt in Utrecht.

Bewindvoering

Verschillende oorzaken kunnen reden zijn voor het aanstellen van een bewindvoerder

Meer informatie

Mentorschap

Mensen met een verstandelijke beperking, dementie of psychische problematiek

Meer informatie

Curatele

Curatele is een vergaande maatregel voor meerderjarigen die zowel hun financiële als

Meer informatie

Schuldhulpverlening

De bewindvoerders van Schuldhulpverlening zorgen voor het stabiliseren van jouw schulden

Meer informatie

Bewindvoering Utrecht

Bewindvoering in Utrecht nodig? Saillant helpt de inwoners van Utrecht met professionele ondersteuning. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via ons contactformulier om jouw traject van bewindvoering in de regio Utrecht te starten. Nadat wij enkele gegevens van je hebben ontvangen, nemen we contact met je op om gezamenlijk het plan van aanpak te bespreken. Zo zorgen wij voor een efficiënte kennismaking waar je echt iets aan hebt.

Bewindvoerder Utrecht

Een bewindvoerder is bedoeld voor mensen uit Utrecht die niet in staat zijn om hun financiële belangen te behartigen. De situatie van elke Utrechter is uniek en dat begrijpen wij. Afhankelijk van de situatie kan ook de taak van een bewindvoerder verschillen. Het is namelijk niet altijd nodig om alle goederen van iemand onder bewind te stellen maar slechts een beperkt deel. De betrokkene mag dan alleen niet meer over dat deel van de goederen zelfstandig beslissen. Wat onze bewindvoerders uit de regio Utrecht voor jou kunnen betekenen, is dus geheel afhankelijk van de persoonlijke situatie van de betrokkene.

Hoe kun je bewindvoering aanvragen in Utrecht?

Bewindvoering in Utrecht kan niet door iedereen aangevraagd worden. Om te beginnen noemen we degene op wie het traject van bewindvoering van toepassing is de betrokkene. De volgende personen of partijen zijn bij machte om bewindvoering aan te vragen: de betrokkene zelf of diens partner; familie van de betrokkene (tot de vierde graad). Hieronder vallen bijvoorbeeld (groot)ouders, (klein)kinderen, broers, zussen, etc.; een voogd of verzorger (wanneer de betrokkene nog minderjarig is); een huidige beschermingsbewindvoerder, curator of mentor; overige partijen. Onder overige partijen vallen ondere andere begeleidende instellingen. Bewindvoering in Utrecht aanvragen kan alleen via een kantonrechter en hiervoor zijn enkele papieren en formulieren nodig. Saillant regio Utrecht ondersteunt in jouw aanvraag bewindvoering en biedt hulp bij zowel het proces als het invullen van de vereiste formulieren. Saillant is de uitgestoken hand die soms nodig om weer verder te kunnen.

Bewindvoering aanvragen
Bewindvoering Utrecht
Mentorschap Utrecht

Mentorschap Utrecht

Op zoek naar een mentor in Utrecht? Saillant ruime ervaring in het aanbieden van vertrouwde en effectieve mentorschap. Daarnaast is het grote voordeel wanneer je mentorschap traject wilt aangaan in de regio Utrecht via Saillant dat géén gigantische wachtlijst hebben. Sterker nog we kunnen meteen aan de slag met jouw behoeften en je koppelen aan een van ons ervaren mentoren uit regio Utrecht. Saillant Utrecht biedt de inwoners van ons mooie stad graag persoonlijke aandacht. Persoonlijke aandacht is van groot belang voor het succesvol verlopen van een traject met jouw mentor. Meer weten over wat mentorschap inhoudt, of alvast kennismaken met een van onze mentoren uit Utrecht? Vul het contactformulier in op onze website en wij nemen spoedig contact met je op.

Wat is mentorschap?

Bij mentorschap richten we ons op personen in Utrecht met een verstandelijke beperking, dementie of andere psychische problematiek die de betrokkene hindert bij het maken van bepaalde (financiële) keuzes. Vaak kan de betrokkene met behulp van familie nog veel zelfstandig doen, maar mocht dit niet het geval zijn, dan kan mentorschap een uitkomst bieden. Bij de mentoren van Saillant Utrecht staat persoonlijke aandacht voor de cliënt voorop. Saillant regio Utrecht kent bekwame mentoren die het hun prioriteit maken een goede relatie op te bouwen met de cliënt, en deze te ondersteunen waar nodig. Om dit te waarborgen zorgt de mentor voor een maandelijks contactmoment in Utrecht. Zo kunnen cliënt en mentor onder vertrouwde omstandigheden de voortgang evalueren.

Hoe kun je mentorschap aanvragen in Utrecht?

Mentorschap aanvragen in Utrecht kan alleen door specifieke partijen. Het proces voor de aanvraag van mentorschap en bewindvoering verlopen nagenoeg hetzelfde in de regio Utrecht. De volgende personen of partijen zijn in de mogelijkheid om mentorschap aan te vragen: de betrokkene zelf of diens partner; familie van de betrokkene (tot de vierde graad). Hieronder vallen bijvoorbeeld (groot)ouders, (klein)kinderen, broers, zussen, etc.; een voogd of verzorger (wanneer de betrokkene nog minderjarig is); een huidige beschermingsbewindvoerder, curator of mentor. Tot slot, zijn er nog derde partijen zoals begeleidende instellingen.

Mentorschap aanvragen

Curatele Utrecht

Op zoek naar een curator in Utrecht? Saillant kan hulp bieden in het geval van curatele in regio Utrecht. We kijken naar de omstandigheden van de betrokkene en hoe onze professionele curators uit Utrecht hierin kunnen ondersteunen. Samen met je curator kom je tot een oplossing die het best aansluit op jouw specifieke situatie. De situatie van elke Utrechter is anders. Bij Saillant begrijpen we dat. Voor elke situatie weten wij het verschil te maken in een ondersteunende rol. Meer informatie nodig over de manier waarop Saillant cliënten onder curatele bijstaat? Bereik ons via het contactformulier op onze website en we gaan direct voor je aan de slag.

Wat is curatele?

Indien iemand niet in staat is om zowel zijn of haar financiële als persoonlijke belangen te behartigen, kan curatele soms de oplossing zijn. Curatele is een vergaande maatregel voor meerderjarigen met bijvoorbeeld een ernstig drankprobleem of een geestelijke stoornis. Wanneer iemand onder curatele wordt gesteld, verliest deze persoon zijn of haar handelsbekwaamheid. Dit betekent dat hij of zij geen rechtshandelingen meer mag verrichten zonder dat hij of zij toestemming heeft gekregen van de curator. Het tekenen van een koop- of huurcontract dient dus eerst te worden goedgekeurd. Het aangaan van een samenlevingscontract of het laten maken van een testament is voor iemand onder curatele ook niet mogelijk. Wij willen voorkomen dat burgers uit deze mooie stad te maken krijgen met dit soort moeilijke situaties, dan wel zorgen dat Utrechters zo snel mogelijk weer uit deze moeilijke situaties geraken.

Curatele aanvragen
Curatele Utrecht
Schuldhulpverlening Utrecht

Schuldhulpverlening Utrecht

Op zoek naar schuldhulpverlening in Utrecht? Saillant biedt efficiënte service, waardoor je zo snel mogelijk weer schuldenvrij door het leven gaat. Vanwege onze jarenlange ervaring in de regio Utrecht, weten wij gemakkelijk een traject op maat op te stellen. Meer weten over schuldhulpverlening in de regio Utrecht of alvast kennis maken? Neem contact met ons op via het contactformulier en wij gaan direct voor je aan de slag.

Schuldhulpverlening bij Saillant

De schuldhulpverleners van Saillant regio Utrecht helpen jou met het stabiliseren van de inkomsten en uitgaven. Om te zorgen dat er geen nieuwe schulden meer worden gemaakt, worden alle vaste lasten betaald. Daarna melden we je aan voor het schuldhulpverleningstraject. Hiervan zijn er twee varianten, namelijk: het minnelijke traject (MSNP) en het wettelijke traject (WSNP). Binnen het traject wordt er geprobeerd om met alle schuldeisers van de dan nog openstaande rekeningen een regeling te treffen. Binnen deze regeling wordt een aflossingsbedrag voorgesteld. Het bedrag dat na het traject nog openstaat, wordt kwijtgescholden.

Hoe lang duurt schuldhulpverlening?

De duur van schuldhulpverlening in de regio Utrecht kan afhankelijk zijn van de situatie. Over het algemeen bekleden de trajecten in Utrecht om en nabij drie jaar. Mocht de situatie dan nog niet opgelost zijn, is er een mogelijkheid om de schuldhulpverlening te verlengen. De totale duur van het schuldhulpverleningstraject is beperkt tot vijf jaar.

Naar schuldhulpverlening

Wie zijn wij

Over Saillant

Saillant richt zich graag op cliëntcontact en stelt persoonlijke aandacht voor iedere situatie dan ook centraal. Dit zie je terug in onze werkwijze: iedere cliënt krijgt een eigen contactpersoon toegewezen, waardoor je nooit het gevoel hebt een nummertje te zijn in het klantenbestand. We zijn dagelijks zowel telefonisch als per e-mail te bereiken en altijd bereid eventuele vragen te beantwoorden. Ook zorgen we ervoor dat we cliënten regelmaat opzoeken op locatie in regio Utrecht, om zo persoonlijk contact te waarborgen. Benieuwd geworden naar onze service en wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op en dan gaan wij voor je aan de slag.

Over Saillant

Stel ons je vragen

Samen gaan we op zoek naar een oplossing voor jouw probleem

Saillant Contact opnemen
Je bericht is succesvol verzonden en wij zullen ermee aan de slag gaan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van jouw vraag
HuisregelementTerug naar bovenKlachtenformulierHorus logoAutoriteit persoonsgegevensRealisatie door Talkpixels
Bewindvoering Saillant