Uw webbrowser is verouderd

We zien dat u momenteel gebruik maakt van een oude versie van Internet Explorer. We raden u aan om uw browser te updaten voor het openen van onze website.
TarievenKennisbankVeelgestelde vragenuser icoon
Inloggen gebruikers

Bewindvoering Rotterdam

Wij helpen je bij Bewindvoering, Mentorschap, Curatele en Schuldhulpverlening

RotterdamRotterdam

Onze diensten

Onze diensten in Rotterdam

Bewindvoering aanvragen in Rotterdam kan gemakkelijk bij Saillant. Wij werken vanaf verschillende locaties door heel Nederland. Dankzij de vele locaties is het voor ons mogelijk huisbezoeken te verzorgen in Rotterdam. 
Bij Saillant helpen we de Rotterdamse burgers met alle financiële problemen en vragen. Ook bieden we ondersteuning bij het maken van beslissingen als het gaat over zorg of het beheer daarvan. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Naast bewindvoering kun je bij Saillant ook terecht voor curatele, mentorschap en schuldhulpverlening in Rotterdam. Saillant is al jaren actief in Rotterdam en bekend met de hulpbehoefte en financiële problematiek die leeft onder de Rotterdammers. Dankzij onze kennis van Rotterdam, en met name haar burgers, zijn we in staat om effectieve hulpverlening te bieden. Wij willen dat het op alle vlakken goed gaat met de burgers van Rotterdam, ook financieel!

Bewindvoering

Verschillende oorzaken kunnen reden zijn voor het aanstellen van een bewindvoerder

Meer informatie

Mentorschap

Mensen met een verstandelijke beperking, dementie of psychische problematiek

Meer informatie

Curatele

Curatele is een vergaande maatregel voor meerderjarigen die zowel hun financiële als

Meer informatie

Schuldhulpverlening

De bewindvoerders van Schuldhulpverlening zorgen voor het stabiliseren van jouw schulden

Meer informatie

Bewindvoering Rotterdam

Bewindvoering in Rotterdam nodig? Wij kunnen je helpen met professionele ondersteuning. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via het contactformulier. Nadat wij jouw gegevens hebben ontvangen, nemen we contact met je op om gezamenlijk het plan van aanpak te bespreken. Bij Saillant zijn we graag betrokken met de Rotterdammer. We komen graag langs voor een huisbezoek op locatie in Rotterdam. Zo zorgen wij voor een kennismaking waar je echt iets aan hebt.

Bewindvoerder Rotterdam

Een bewindvoerder is bedoeld voor mensen die niet in staat zijn om zelf hun financiële belangen te behartigen. De taken van een bewindvoerder kunnen verschillen per situatie. In een grote en diverse stad als Rotterdam krijgen we constant te maken met unieke situaties. Per situatie kan de taak van een bewindvoerder verschillen. Het is namelijk niet altijd nodig om alle goederen van iemand onder bewind te stellen, maar slechts een beperkt deel. De betrokkene mag dan alleen niet meer over dat deel van de goederen zelfstandig beslissen. Wat een bewindvoerder kan betekenen voor jou, is dus geheel afhankelijk van jouw situatie. Gelukkig hebben onze bewindvoerders voldoende ervaring in Rotterdam om jou in elke situatie een helpende hand te kunnen bieden.

Hoe kun je bewindvoering aanvragen in Rotterdam?

Bewindvoering in Rotterdam kan niet door iedereen worden aangevraagd. Degene op wie de bewindvoering van toepassing is, wordt ook wel betrokkene genoemd. De volgende personen of partijen zijn bij machte om bewindvoering aan te vragen: de betrokkene zelf of diens partner; familie van de betrokkene (tot de vierde graad). Hieronder vallen bijvoorbeeld (groot)ouders, (klein)kinderen, broers, zussen, etc.; een voogd of verzorger (wanneer de betrokkene nog minderjarig is); een huidige beschermingsbewindvoerder, curator of mentor; overige partijen. Denk hierbij aan een begeleidende instelling. Bewindvoering aanvragen in Rotterdam kan alleen via een kantonrechter en er zijn enkele papieren en formulieren voor nodig. Bij de aanvraag van formulieren kan Saillant ondersteunen, alsook bij het proces en het invullen van de vereiste formuleren.

Bewindvoering aanvragen
Bewindvoering Rotterdam
Mentorschap Rotterdam

Mentorschap Rotterdam

Zoek je een mentor in Rotterdam? Neem een kijkje bij Saillant. Saillant biedt de mogelijkheid tot mentorschap op locatie in Rotterdam. Bovendien werkt Saillant zonder wachtlijst in de regio Rotterdam, hierdoor kun je snel bij ons terecht. Dit is omdat wij onze klanten graag de persoonlijke aandacht bieden die vereist is voor een succesvolle mentorschap. Meer weten over mentorschap in Rotterdam en wat het inhoudt, of alvast kennismaken? Vul het contactformulier in op onze website en wij nemen spoedig contact op.

Wat is mentorschap?

Bij mentorschap richten we ons op personen met een verstandelijke beperking, dementie of andere psychische problematiek die de betrokkene hindert bij het maken van bepaalde (financiële) keuzes. Vaak kan de betrokkene met behulp van familie nog veel zelf doen. Als dit niet het geval is, kan mentorschap een uitkomst bieden. Persoonlijke aandacht voor de cliënt staat bij Saillant voorop. Saillant regio Rotterdam kent bekwame mentoren die het hun prioriteit maken een goede relatie op te bouwen met de cliënt, en deze waar nodig te ondersteunen. Om dit te waarborgen zorgt de mentor voor een maandelijks contactmoment in Rotterdam, om met de cliënt te bespreken hoe de zaken ervoor staan.Bij mentorschap richten we ons op personen met een verstandelijke beperking, dementie of andere psychische problematiek die de betrokkene hindert bij het maken van bepaalde (financiële) keuzes. Vaak kan de betrokkene met behulp van familie nog veel zelf doen. Als dit niet het geval is, kan mentorschap een uitkomst bieden. Persoonlijke aandacht voor de cliënt staat bij Saillant voorop. Saillant regio Rotterdam kent bekwame mentoren die het hun prioriteit maken een goede relatie op te bouwen met de cliënt, en deze waar nodig te ondersteunen. Om dit te waarborgen zorgt de mentor voor een maandelijks contactmoment in Rotterdam, om met de cliënt te bespreken hoe de zaken ervoor staan.

Hoe kun je mentorschap aanvragen in Rotterdam?

Mentorschap in Rotterdam kan enkel door specifieke partijen worden aangevraagd. Het proces voor de aanvraag van mentorschap in de regio Rotterdam loopt over het algemeen hetzelfde als voor bewindvoering in Rotterdam. De volgende personen of partijen zijn in de mogelijkheid om mentorschap aan te vragen: de betrokkene zelf of diens partner; familie van de betrokkene (tot de vierde graad). Hieronder vallen bijvoorbeeld (groot)ouders, (klein)kinderen, broers, zussen, etc.; een voogd of verzorger (wanneer de betrokkene nog minderjarig is); een huidige beschermingsbewindvoerder, curator of mentor; overige partijen. Denk hierbij aan een begeleidende instelling. Meer informatie nodig voor mentorschap aanvraag in Rotterdam? Neem dan contact met ons op.

Mentorschap aanvragen

Curatele Rotterdam

Op zoek naar een curator in Rotterdam? Saillant kan hulp bieden bij curatele. We kijken naar de omstandigheden van de betrokkene en hoe onze professionele curatoren uit de regio Rotterdam hierin kunnen ondersteunen. Gezamenlijk komen we tot een oplossing die het best aansluit op de situatie van de betrokkene. Meer weten of vast een kennismaking organiseren? Bereik ons via het contactformulier op onze website en we gaan direct voor je aan de slag.

Wat is curatele?

Wanneer je vanwege omstandigheden niet in staat bent om de juiste financiële en soms persoonlijke keuzes te maken, kan curatele een uitkomst vormen. Curatele is een zware maatregel, waarbij de betrokkene zijn of haar handelsbekwaamheid verliest. Dit gebeurt wanneer de betrokkene niet langer in staat is de juiste keuzes te maken door persoonlijke problematiek, zoals verslaving of een geestelijke stoornis. Onder curatele is de betrokkene niet langer bij machte om zelfstandig rechtshandelingen te verrichten. Voor dergelijke handelingen moet er toestemming zijn van de curator. Dit is bijvoorbeeld het geval voor het tekenen van contracten, het opstellen van officiële documenten, etc. Met behulp van een curator, wordt de betrokkene dus in bescherming genomen tegen eventuele schadelijke (financiële) beslissingen. In de regio Rotterdam helpt Saillant al jaren betrokkene onder curatele. Ons netwerk en ervaring zorgt ervoor dat we weloverwogen advies en begeleiding kunnen waarborgen.

Curatele aanvragen
Curatele Rotterdam
Schuldhulpverlening Rotterdam

Schuldhulpverlening Rotterdam

Snel schuldhulpverlening in Rotterdam nodig? Je wilt immers zo snel mogelijk weer schuldenvrij zijn. Met onze ervaring weten we hoe we jou het beste kunnen helpen, ongeacht in welke situatie je momenteel verkeert. Wil je meer weten over schuldhulpverlening in Rotterdam? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Schuldhulpverlening bij Saillant

De schuldhulpverleners van Saillant regio Rotterdam helpen jou met het stabiliseren van de inkomsten en uitgaven. Om te zorgen dat er geen nieuwe schulden meer worden gemaakt, worden alle vaste lasten betaald. Daarna melden we je aan voor het schuldhulpverleningstraject. Hiervan zijn er twee varianten, namelijk: het minnelijke traject (MSNP) en het wettelijke traject (WSNP). Binnen het traject wordt er geprobeerd om met alle schuldeisers van de dan nog openstaande rekeningen een regeling te treffen. Binnen deze regeling wordt een aflossingsbedrag voorgesteld. Het bedrag dat na het traject nog openstaat, wordt kwijtgescholden.

Hoe lang duurt schuldhulpverlening?

De Situatie van iedere Rotterdammer is uniek. De duur van het traject van schuldhulpverlening in Rotterdam is dan ook afhankelijk van de situatie. Gemiddeld duurt schuldhulpverlening drie jaar. Indien nodig kan dat worden verlengd. Echter mag de totale termijn van schuldhulpverlening in Rotterdam nooit langer duren dan vijf jaar.

Naar schuldhulpverlening

Wie zijn wij

Over Saillant

Saillant richt zich graag op cliëntcontact en stelt persoonlijke aandacht voor iedere situatie dan ook centraal. Dit zie je terug in onze werkwijze: iedere cliënt krijgt een eigen contactpersoon toegewezen, waardoor je nooit het gevoel hebt een nummertje te zijn in het klantenbestand. We zijn dagelijks zowel telefonisch als per e-mail te bereiken en altijd bereid eventuele vragen te beantwoorden. Ook zorgen we ervoor dat we cliënten regelmaat opzoeken op locatie in regio Rotterdam, om zo persoonlijk contact te waarborgen. Benieuwd geworden naar onze service en wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op en dan gaan wij voor je aan de slag.

Over Saillant

Stel ons je vragen

Samen gaan we op zoek naar een oplossing voor jouw probleem

Saillant Contact opnemen
Je bericht is succesvol verzonden en wij zullen ermee aan de slag gaan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van jouw vraag
HuisregelementTerug naar bovenKlachtenformulierHorus logoAutoriteit persoonsgegevensRealisatie door Talkpixels
Bewindvoering Saillant