Uw webbrowser is verouderd

We zien dat u momenteel gebruik maakt van een oude versie van Internet Explorer. We raden u aan om uw browser te updaten voor het openen van onze website.
TarievenKennisbankVeelgestelde vragenuser icoon
Inloggen gebruikers

Bewindvoering Den Haag

Wij helpen je bij Bewindvoering, Mentorschap, Curatele en Schuldhulpverlening

Den HaagDen Haag

Onze diensten

Onze diensten in Den Haag

Saillant is gevestigd in meerdere steden verspreid over heel Nederland. Hierdoor kunnen we onze diensten ook aanbieden in de regio Den Haag. Wil je bewindvoering aanvragen in Den Haag? Dan biedt Saillant de helpende hand. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen kiezen we voor een persoonlijke aanpak. Onze professionals komen graag richting Den Haag voor een bezoek aan huis. Wij staan voor je klaar in het geval van financiële problemen of vragen en kunnen steun bieden bij het maken van bepaalde beslissingen of het inzicht krijgen in financiën. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste uitkomst. Bewindvoering toch niet waar je naar op zoek bent? Saillant is ook gespecialiseerd in mentorschap, curatele en schuldhulpverlening en kan hier een helpende hand in bieden in regio Den Haag.

Bewindvoering

Verschillende oorzaken kunnen reden zijn voor het aanstellen van een bewindvoerder

Meer informatie

Mentorschap

Mensen met een verstandelijke beperking, dementie of psychische problematiek

Meer informatie

Curatele

Curatele is een vergaande maatregel voor meerderjarigen die zowel hun financiële als

Meer informatie

Schuldhulpverlening

De bewindvoerders van Schuldhulpverlening zorgen voor het stabiliseren van jouw schulden

Meer informatie

Bewindvoering Den Haag

Bewindvoering in Den Haag nodig? Wij kunnen je helpen met professionele ondersteuning. Saillant is bekend in de regio Den Haag en heeft sterk netwerk opgebouwd. Hierdoor kunnen we je effectief en snel helpen met bewindvoering in Den Haag. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via ons contactformulier. Nadat wij enkele gegevens van je hebben ontvangen, nemen we contact met je op om gezamenlijk het plan van aanpak te bespreken. Zo zorgen wij voor een efficiënte kennismaking waar jij als burger van Den Haag ook echt een stap verder mee komt.

Bewindvoerder Den Haag

Waarom er een bewindvoerder aangesteld wordt, verschilt per situatie. In een dynamische stad als Den Haag kunnen hier allerlei redenen aan ten grondslag liggen. Veelal zien we problematiek rondom financiën zoals schulden als meest voorkomende reden voor de aanstelling van een bewindvoerder. Wanneer je moeite hebt om je eigen financiële situatie op orde te houden, kan een bewindvoerder een uitkomst vormen. De verantwoordelijkheden van de bewindvoerder hangen af van de situatie. Het kan zijn dat alle goederen onder bewind geplaatst worden, maar dit is lang niet altijd vereist. Met de bewindvoerder kan besproken worden wat nodig is, zodat er samen naar een geschikte uitkomst gezocht kan worden.

Hoe kun je bewindvoering aanvragen in Den Haag?

Allereerst is het handig om te weten dat je niet zomaar voor iedereen bewindvoering kunt aanvragen in Den Haag. De aanvraag van bewindvoering in Den Haag kan namelijk alleen gedaan worden door een van de volgende partijen: De betrokkene zelf of de partner daarvan. De familie van de betrokkene (tot vierde graad). Dit zijn o.a. (groot)ouders, (klein)kinderen, broers, zussen, ooms, tantes, neven en nichten. Degene die het gezag uitoefent. Als de betrokkene minderjarig is, dan kan dit bijvoorbeeld de voogd zijn. De beschermingsbewindvoerder, curator of mentor van de betrokkene . Overige partijen zoals de verzorgende of begeleidende instelling van de betrokkene of, in uitzonderlijke gevallen, de officier van Justitie. De aanvraag voor een bewindvoerder in Den Haag verloopt via de kantonrechter. Voor de aanvraag zijn diverse formulieren nodig. Wij kunnen je ondersteunen bij het invullen van de formulieren en bij het verloop van de aanvraag.

Bewindvoering aanvragen
Bewindvoering Den Haag
Mentorschap Den Haag

Mentorschap Den Haag

Op zoek naar een mentor in Den Haag? Saillant biedt de mogelijkheid tot mentorschap in de gehele regio Den Haag. Als je op zoek bent naar mentorschap in de regio Den Haag dan is het wel zo fijn als je direct geholpen kunt worden. Goed nieuws, Saillant heeft géén wachtlijst voor de gehele regio Den Haag. Wij willen onze Haagse klanten vanaf de start de persoonlijke aandacht bieden die nodig is bij een traject van mentorschap. Meer weten over wat mentorschap inhoudt, of alvast kennismaken? Vul het contactformulier in op onze website en wij nemen spoedig contact met je op.Voor je het weet maak je kennis met een vertrouwde mentor in de regio Den haag.

Wat is mentorschap?

Bij mentorschap richten we ons op Haagse personen met een verstandelijke beperking, dementie of andere psychische problematiek die de betrokkene hindert bij het maken van bepaalde (financiële) keuzes. Vaak kan de betrokkene met behulp van familie nog veel zelf doen, maar als dit niet het geval is, kan mentorschap een uitkomst bieden. Voorop staat persoonlijke aandacht voor de cliënt. Saillant regio Den Haag kent bekwame mentoren die het hun prioriteit maken een goede relatie op te bouwen met de cliënt, en deze te ondersteunen waar nodig. Om dit te waarborgen zorgt de mentor voor een maandelijks contactmoment in Den Haag, om met de cliënt te bespreken hoe de zaken ervoor staan.

Hoe kun je mentorschap aanvragen in Den Haag?

Mentorschap in Den Haag kan alleen door specifieke partijen worden aangevraagd. Het proces voor een mentorschap aanvraag loopt over het algemeen hetzelfde als voor bewindvoering in Den Haag. De volgende personen of partijen zijn in de mogelijkheid om mentorschap aan te vragen: de betrokkene zelf of diens partner; familie van de betrokkene (tot de vierde graad). Hieronder vallen bijvoorbeeld (groot)ouders, (klein)kinderen, broers, zussen, etc.; een voogd of verzorger (wanneer de betrokkene nog minderjarig is); een huidige beschermingsbewindvoerder, curator of mentor; overige partijen. Denk hierbij aan een begeleidende instelling. Neem gerust contact op voor vrijblijvende kennismaking met een van onze bekwame mentors uit Den Haag.

Mentorschap aanvragen

Curatele Den Haag

Curatele in Den Haag nodig? Het professionele team van Saillant Den Haag kan je hierbij helpen. Onze experts zoeken graag gezamenlijk met jou naar de beste oplossing die past bij jouw unieke situatie. Elke burger in Den Haag kampt met een unieke situatie. Saillant kan door kennis en ervaring voor elke situatie de helpende hand bieden. Neem contact met ons op via het contactformulier en we gaan direct voor je aan het werk.

Wat is curatele?

Wanneer je vanwege omstandigheden als Hagenees (of Hagenaar) niet in staat bent om de juiste financiële en soms persoonlijke keuzes te maken, kan curatele een uitkomst vormen. Curatele is een zware maatregel, waarbij de betrokkene zijn of haar handelsbekwaamheid verliest. Dit gebeurt wanneer de betrokkene niet langer in staat is de juiste keuzes te maken door persoonlijke problematiek, zoals verslaving of een geestelijke stoornis. Onder curatele is de betrokkene niet langer bij machte om zelfstandig rechtshandelingen te verrichten. Voor dergelijke handelingen moet er toestemming zijn van de curator. Dit is bijvoorbeeld het geval voor het tekenen van contracten, het opstellen van officiële documenten, etc. Met behulp van een curator, wordt de betrokkene dus in bescherming genomen tegen eventuele schadelijke (financiële) beslissingen.

Curatele aanvragen
Curatele Den Haag
Schuldhulpverlening Den Haag

Schuldhulpverlening Den Haag

Snel schuldhulpverlening in Den Haag nodig? Je wilt immers zo snel mogelijk weer schuldenvrij zijn. Met onze ervaring weten we hoe we jou als inwoner van Den Haag het beste kunnen helpen, ongeacht in welke situatie je momenteel verkeert. Wil je meer weten over schuldhulpverlening in Den Haag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Schuldhulpverlening bij Saillant

Saillant regio Den Haag heeft diverse bekwame schuldhulpverleners in dienst die hulp kunnen bieden op de weg naar een schuldenvrij bestaan. Ze brengen stabiliteit in huidige inkomsten en uitgaven en zorgen ervoor dat vaste lasten (op tijd) worden betaald, zodat eventuele nieuwe schulden uitblijven. Vervolgens zorgt Saillant Den Haag ervoor dat je wordt aangemeld voor een schuldhulpverleningstraject. Dit traject kent twee varianten: het minnelijke traject (MSNP) en het wettelijke traject (WSNP). Welk traject op jou van toepassing is, is afhankelijk van de schuldeisers. Bij een minnelijk traject zullen de schuldhulpverleners proberen regelingen te treffen met alle schuldeisers en hierbij een aflossingsbedrag voorstellen. Wanneer je je aan de regeling houdt, maar er na het traject nog een bedrag openstaat, wordt dit bedrag kwijtgescholden. In het geval van schuldeisers die niet akkoord gaan met een dergelijke regeling, wordt er een wettelijk traject gestart. In dit geval wordt er ook vaak een bewindvoerder aangewezen, die helpt met de verdere begeleiding.

Hoe lang duurt schuldhulpverlening?

De duur van schuldhulpverlening in Den Haag is voor iedere persoon anders. Over het algemeen bekleden de schuldhulpverleningstrajecten in Den Haag drie jaar. Mocht de situatie dan nog niet opgelost zijn, is er een mogelijkheid om te verlengen. Echter, de totale duur van het schuldhulpverleningstraject in Den Haag en overige regio’s mag niet langer zijn dan vijf jaar.

Naar schuldhulpverlening

Wie zijn wij

Over Saillant

Bij Saillant staat persoonlijke aandacht met onze cliënten centraal. Iedere cliënt krijgt dan ook zijn of haar eigen contactpersoon. Wij zijn een hecht en professioneel team waarbij eenieder het goede contact met zijn of haar cliënt waarborgt. De cliënten kunnen ons team dagelijks telefonisch of per e-mail bereiken. Ook bezoeken wij onze cliënten met enige regelmaat op locatie. Op deze manier zorgen wij ook voor persoonlijk contact in regio Den Haag. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Over Saillant

Stel ons je vragen

Samen gaan we op zoek naar een oplossing voor jouw probleem

Saillant Contact opnemen
Je bericht is succesvol verzonden en wij zullen ermee aan de slag gaan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van jouw vraag
HuisregelementTerug naar bovenKlachtenformulierHorus logoAutoriteit persoonsgegevensRealisatie door Talkpixels
Bewindvoering Saillant