Uw webbrowser is verouderd

We zien dat u momenteel gebruik maakt van een oude versie van Internet Explorer. We raden u aan om uw browser te updaten voor het openen van onze website.
TarievenKennisbankVeelgestelde vragenuser icoon
Inloggen gebruikers

Bewindvoering Lelystad

Wij helpen je bij Bewindvoering, Mentorschap, Curatele en Schuldhulpverlening

LelystadLelystad

Onze diensten

Onze diensten in Lelystad

Bewindvoering aanvragen in Lelystad kan gemakkelijk bij Saillant. Doordat onze locaties tactisch verspreid zijn over heel Nederland kunnen we een landelijk verzorgingsgebied bedienen. Bij Saillant begrijpen we het belang van een persoonlijke aanpak. Een huisbezoek in Lelystad door een van onze professionals is vaak het startpunt van jouw begeleidingstraject. Bij Saillant helpen we je met alle financiële problemen en vragen. Ook kunnen we je ondersteunen in het maken van beslissingen als het gaat over zorg of het beheer daarvan. Gezamenlijk zoeken we naar de beste oplossing voor iedere inwoner van Lelystad en omgeving. Naast bewindvoering kun je bij Saillant ook terecht voor mentorschap, curatele en schuldhulpverlening in Lelystad.

Bewindvoering

Verschillende oorzaken kunnen reden zijn voor het aanstellen van een bewindvoerder

Meer informatie

Mentorschap

Mensen met een verstandelijke beperking, dementie of psychische problematiek

Meer informatie

Curatele

Curatele is een vergaande maatregel voor meerderjarigen die zowel hun financiële als

Meer informatie

Schuldhulpverlening

De bewindvoerders van Schuldhulpverlening zorgen voor het stabiliseren van jouw schulden

Meer informatie

Bewindvoering Lelystad

Bewindvoering in Lelystad nodig? Wij zijn een vertrouwd gezicht als het aankomt op professionele ondersteuning tijdens jouw traject van bewindvoering. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via ons contactformulier. Nadat wij enkele gegevens van je hebben ontvangen, nemen we contact met je op om gezamenlijk het plan van aanpak te bespreken. Nadat we het eens zijn geworden over het plan dat het best past bij jouw situatie kunnen we langskomen in Lelystad. Door je een huisbezoek in Lelystad te brengen krijgen we een beter inzicht in jou als persoon en je omgeving. Op deze manier waarborgen we dat we vanaf de start efficiënt te werk gaan en voor jou het verschil kunnen maken tijdens je bewindvoering in Lelystad.

Bewindvoerder Lelystad

Waarom er een bewindvoerder in Lelystad aangesteld wordt, verschilt per situatie. Er zijn meerdere redenen te noemen maar de meest voorkomende reden is problematiek omtrent schulden. Wanneer je moeite hebt om je eigen financiële situatie op orde te houden, kan een bewindvoerder een uitkomst vormen. De verantwoordelijkheden van de bewindvoerder hangen af jouw specifieke situatie als betrokkene. Het kan zijn dat alle goederen onder bewind geplaatst worden, maar dit is lang niet altijd vereist. Met de bewindvoerder kan besproken worden wat nodig is, zodat er samen naar een geschikte uitkomst gezocht kan worden. Onze bewindvoerders in de regio Lelystad staan klaar om jou de professionele ondersteuning te bieden die je verder helpt.

Hoe kun je bewindvoering aanvragen in Lelystad?

Bewindvoering in Lelystad kan niet door iedereen aangevraagd worden. Degene op wie de bewindvoering van toepassing is, wordt ook wel betrokkene genoemd. De volgende personen of partijen zijn bij machte om bewindvoering aan te vragen: de betrokkene zelf of diens partner; familie van de betrokkene (tot de vierde graad). Hieronder vallen bijvoorbeeld (groot)ouders, (klein)kinderen, broers, zussen, etc.; een voogd of verzorger (wanneer de betrokkene nog minderjarig is); een huidige beschermingsbewindvoerder, curator of mentor. Daarnaast zijn ook derde partijen zoals begeleidende instellingen gemachtigd om bewindvoering voor de betrokkene aan te vragen in Lelystad. Bewindvoering aanvragen kan alleen via een kantonrechter en hiervoor zijn enkele papieren en formulieren nodig. Saillant ondersteunt in de aanvraag bewindvoering in Lelystad en biedt onder andere hulp bij het proces en het invullen van de vereiste formulieren. Wij proberen je zoveel mogelijk te ontzorgen en je aanvraag bewindvoering zo eenvoudig mogelijk te maken.

Bewindvoering aanvragen
Bewindvoering Lelystad
Mentorschap Lelystad

Mentorschap Lelystad

Mentorschap in Lelystad nodig? Saillant staat voor klaar voor alle burgers van Lelystad. Wij werken in regio Lelystad zonder wachtlijst waardoor we je snel kunnen helpen. Wel zo fijn, want het leven gaat gewoon door en jouw behoefte aan mentorschap ook. Bij Saillant staat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. Onze professionele mentoren steken tijd en energie in het begrijpen van jou als persoon. Zoek jij mentorschap in Lelystad waarbij je niet als nummer wordt behandeld maar persoonlijk aandacht van ons kan verwachten? Meld je dan aan via ons contactformulier.

Wat is mentorschap?

Mentorschap in Lelystad is bedoeld voor personen met een verstandelijke beperking, dementie of psychische problematiek die zelf niet meer in staat zijn om bepaalde belangrijke keuzes zelf te maken. Vaak zien we dat familie dit in eerste instantie kan oppakken. Maar in sommige gevallen is er geen familie meer of kan de familie deze taak niet oppakken. In dat soort gevallen biedt mentorschap de uitkomst. De mentors van Saillant regio Lelystad hebben als taak om een vertrouwensrelatie op te bouwen met de cliënt. Daarom komt de mentor maandelijks naar Lelystad om één-op-één bij te praten en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Hoe kun je mentorschap aanvragen in Lelystad?

De aanvraag voor mentorschap in Lelystad verloopt nagenoeg hetzelfde als de aanvraag voor bewindvoering in Lelystad. De eerder genoemde partijen zijn ook hier weer gemachtigd om mentorschap aan te vragen voor de betrokkene. Neem contact met ons op en onze professional staan klaar om je de mentorschap aanvraag van start te laten gaan.

Mentorschap aanvragen

Curatele Lelystad

Curatele in Lelystad nodig? Het professionele team van Saillant kan je helpen wanneer je onder curatele komt te staan in de regio Lelystad. Onze experts zoeken graag gezamenlijk met jou naar de beste oplossing die past bij jouw unieke situatie. Elke Lelystedeling is uniek dus de beste oplossing ook. Neem contact met ons op via het contactformulier en we gaan direct voor je aan het werk. Samen komen we verder.

Wat is curatele?

Indien iemand niet in staat is om zowel zijn of haar financiële als persoonlijke belangen te behartigen, kan curatele soms de oplossing zijn. Curatele is een vergaande maatregel voor meerderjarigen met bijvoorbeeld een ernstig drankprobleem of een geestelijke stoornis. Wanneer iemand onder curatele wordt gesteld, verliest deze persoon zijn of haar handelsbekwaamheid. Dit betekent dat hij of zij geen rechtshandelingen meer mag verrichten zonder dat hij of zij toestemming heeft gekregen van de curator. Het tekenen van een koop- of huurcontract dient dus eerst te worden goedgekeurd. Het aangaan van een samenlevingscontract of het laten maken van een testament is voor iemand onder curatele ook niet mogelijk. Onder curatele staan is vaak geen gewenste situatie maar kan is sommige gevallen wel nodig zijn. Bij Saillant willen we dat het goed gaat met elke Lelystedeling. We helpen je dan ook graag uit deze situatie met onze ervaring en kennis.

Curatele aanvragen
Curatele Lelystad
Schuldhulpverlening Lelystad

Schuldhulpverlening Lelystad

Op zoek naar schuldhulpverlening in Lelystad? Saillant biedt efficiënte service, waardoor je zo snel mogelijk weer schuldenvrij door het leven gaat. Dat willen we voor elke inwoner van Lelystad. Vanwege onze jarenlange ervaring, weten wij gemakkelijk een traject te schetsen die naadloos aansluit op jouw unieke situatie. Meer weten over schuldhulpverlening in de regio Lelystad of alvast kennis maken? Neem contact met ons op via het contactformulier. Onze professionals op het gebied van schuldhulpverlening in de regio Lelystad gaan direct voor je aan de slag.

Schuldhulpverlening bij Saillant

De schuldhulpverleners van Saillant regio Lelystad helpen jou met het stabiliseren van de inkomsten en uitgaven. Om te voorkomen dat er nieuwe schulden worden gemaakt, worden alle vaste lasten betaald. Daarna melden we je aan voor het schuldhulpverleningstraject in Lelystad. Hiervan zijn er twee varianten, namelijk: het minnelijke traject (MSNP) en het wettelijke traject (WSNP). Binnen het schuldhulpverleningstraject wordt er geprobeerd om met alle schuldeisers van de dan nog openstaande rekeningen een regeling te treffen. Binnen deze regeling wordt een aflossingsbedrag voorgesteld. Het bedrag dat na het traject van schuldhulpverlening nog openstaat, wordt kwijtgescholden. Saillant is bekend met de te doorlopen stappen van schuldhulpverlening in de regio Lelystad. Onze schuldhulpverleners zijn hierdoor in staat jou bij te staan gedurende elke fase van jouw traject.

Hoe lang duurt schuldhulpverlening?

De duur van schuldhulpverlening hangt voor elke Lelystedeling af van zijn of haar situatie. Over het algemeen bekleden de trajecten van schuldhulpverlening drie jaar voor betrokkene in Lelystad. Mocht de situatie dan nog niet opgelost zijn, is er een mogelijkheid om je schuldhulpverlening te verlengen. Echter, mag de totale duur van je traject schuldhulpverlening niet meer dan vijf jaar omvatten.

Naar schuldhulpverlening

Wie zijn wij

Over Saillant

Bij Saillant staat persoonlijke aandacht met onze cliënten centraal. Iedere cliënt krijgt dan ook zijn of haar eigen contactpersoon. Wij zijn een hecht en professioneel team waarbij eenieder het goede contact met zijn of haar cliënt waarborgt. De cliënten kunnen ons team dagelijks telefonisch of per e-mail bereiken. Ook bezoeken wij onze cliënten met enige regelmaat op locatie. Op deze manier zorgen wij ook voor persoonlijk contact in regio Lelystad. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Over Saillant

Stel ons je vragen

Samen gaan we op zoek naar een oplossing voor jouw probleem

Saillant Contact opnemen
Je bericht is succesvol verzonden en wij zullen ermee aan de slag gaan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van jouw vraag
HuisregelementTerug naar bovenKlachtenformulierHorus logoAutoriteit persoonsgegevensRealisatie door Talkpixels
Bewindvoering Saillant