Schuldhulpverlening aanvragen

Samen stabiliseren wij jouw financiële situatie

Schuldhulpverlening aanvragen

Ontvang direct hulp

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen direct contact met je op om jouw aanvraag te behandelen. Hulpverlener? Download hier de formulieren

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Telefoonnummer
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Samen stabiliseren wij jouw financiële situatie

Maatwerk schuldhulp: wat doet Saillant?

De bewindvoerders van Saillant zorgen voor het stabiliseren van jouw inkomsten en uitgaven. De vaste lasten worden betaald zodat dat er geen nieuwe schulden meer worden gemaakt. Nadat dit is gebeurt, meld Saillant jou aan voor het schuldhulpverleningstraject. Hierbij zijn twee mogelijkheden: het minnelijke (msnp) en het wettelijke (wsnp) traject.

Bij het minnelijke traject wordt een aflossingsbedrag voorgesteld aan alle schuldeisers, meestal over een periode van 36 maanden. Het bedrag dat hierna nog niet is afgelost, wordt kwijtgescholden. Dit noemen we ‘tegen finale kwijting’. Dat betekent dat de schuldeiser na deze periode geen aanspraak meer mag doen op de resterende schuld. Het kan voorkomen dat niet alle schuldeisers hiermee akkoord gaan. Er wordt dan door de schuldhulpverlener een verzoek ingediend bij de rechtbank om een dwangakkoord af te geven. Mocht het zo zijn dat het dwangakkoord niet wordt goedgekeurd door de rechtbank dan stopt het lopende msnp traject en kan de schuldhulpverlenende instantie overgaan tot een aanvraag wsnp, indien dit verzoek door de rechtbank alsnog wordt goedgekeurd dan is er in dit geval sprake van het wettelijke traject.

Vervolgens wordt er door de rechtbank een extra bewindvoerder aangesteld namelijk een wsnp bewindvoerder, de betreffende wsnp bewindvoerder zal erop toezien dat je gedurende de looptijd van gemiddeld 36 tot 60 maanden aan alle eisen en verplichtingen voldoet welke toebehoren aan het WSNP traject, de bewindvoerders van Saillant ondersteunen je gedurende het WSNP traject. Wanneer je aan het einde van de looptijd aan alle verplichtingen hebt voldaan, word je door de rechtbank officieel schuldenvrij verklaard.

Ben jij een hulpverlener op zoek naar schuldhulp?

Ben jij hulpverlener en ben je voornemens jouw cliënt nu of in de toekomst bij ons aan te melden voor bewindvoering, mentorschap of curatele? Meldt jouw cliënt middels dit formulier versneld aan of neem contact op met onze medewerkers via onderstaande contactgegevens.

Saillant is aangesloten en werkt conform de richtlijnen van de branchvereniging PBI (BPBI). Het Landelijke Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton (LOVCK) stelt ieder jaar de tarieven vast die wij mogen hanteren.

Vragen over schuldhulpverlening

Hoe kan je financiële problemen oplossen?

Saillant kan op verschillende manieren helpen bij financiële problemen. We bieden schuldhulpverlening om jouw financiële situatie weer op orde te krijgen. Saillant wil je zo goed mogelijk helpen en zal er samen met jou voor zorgen dat je je financiën verantwoord kunt beheren en je kunt bevrijden van lastige schulden.

Hoeveel schulden moet je hebben voor schuldhulpverlening?

Hoeveel schulden je moet hebben om in aanmerking te komen voor schuldhulpverlening, hangt af van de gemeente en de omstandigheden. In het algemeen kun je in aanmerking komen als je totale schulden meer dan twee maanden inkomen bedragen.

Wat valt er onder schuldhulpverlening?

Schuldhulpverlening omvat budgetadvies, financiële educatie en het oplossen van schulden. Tijdens het traject leer je hoe je je financiën verantwoordelijker kunt beheren, hoe je begrotingen maakt en hoe je met schulden omgaat. De gemeente helpt ook bij het onderhandelen met schuldeisers.

Schuldhulpverlening wat is dat?

Schuldhulpverlening is een vorm van hulp die gericht is op het oplossen van schuldproblemen. Specialisten helpen schuldenaars met het zoeken naar een oplossing voor hun schuldprobleem en met het nemen van maatregelen om toekomstige schulden te voorkomen. Schuldhulpverlening is erop gericht om schuldenaren weer op de been te helpen en ze te begeleiden naar een schuldenvrije toekomst.

Wat is een WSNP traject?

Een WSNP traject is een soort schuldhulpverlening waarbij je met behulp van een gemeentelijke of sociale dienst je schulden kunt aflossen. Het WSNP traject is een tweede stap na het MSNP traject, en is erop gericht om mensen weer financiële ruimte te geven en ze te helpen om weer op eigen benen te staan. Tijdens het WSNP traject werk je samen met een budgetcoach en maak je een budgetplan. Dit budgetplan is erop gericht om ervoor te zorgen dat je op een verantwoorde manier met je geld omgaat. Zo kom je er achter wanneer je vaste lasten moet betalen en hoeveel geld je iedere maand overhoudt. De budgetcoach begeleidt je tijdens het WSNP traject en helpt je met het opstellen van het budgetplan. Het WSNP traject duurt ongeveer drie jaar. Na afloop van het WSNP traject ben je weer zelf verantwoordelijk voor je financiën.

Wat is een MSNP traject?

Het MSNP traject is een speciaal traject voor mensen met schulden. Dit traject wordt begeleid door een gespecialiseerde schuldhulpverlener en helpt je om je schulden af te lossen. Het MSNP traject duurt ongeveer een jaar. Tijdens dit traject leer je hoe je met geld om moet gaan, hoe je budgetten maakt en je schulden kunt beheersen. Je krijgt ook hulp bij het onderhandelen met je crediteuren. Na het MSNP traject ben je schuldenvrij.

Het MSNP traject is bedoeld voor mensen die:

  • Hun schulden niet meer kunnen betalen
  • In gesprek willen met hun crediteuren
  • Hulp nodig hebben bij budgetteren en geldzaken
  • Een schuldhulpverklaring (nodig) hebben

Je kunt contact opnemen met Saillant om te kijken of je in aanmerking komt voor het MSNP traject.

Waar schuldhulpverlening aanvragen?

Schuldhulpverlening vraag je aan bij de gemeente, vaak gaat dit gecombineerd met bewindvoering, indien je bij Saillant onder bewind staat dan zal Saillant jouw schuldhulpverleningsaanvraag uit handen nemen en dit voor jou verzorgen.

Is schuldhulpverlening hetzelfde als schuldsanering?

Voordat een verzoek om toepassing van de schuldsaneringsregeling ingediend kan worden, moet er eerst een schuldhulpverleningstraject worden aangevraagd en opgestart. Schuldhulpverlening kan worden aangevraagd bij de Gemeente of de Kredietbank. Dit is een verplichting vanuit de Faillissementswet. Mocht deze stap worden overgeslagen, dan wordt een verzoek om toepassing van de schuldsaneringsregeling niet-ontvankelijk verklaard.

Hoe lang duurt schuldhulpverlening?

Het termijn van de schuldhulpverlening is bijna altijd 3 jaar. Ook kan de termijn eventueel verlengd worden, maar in de wet is vastgelegd dat de termijn niet meer dan 5 jaar is.

Hoe werkt schuldhulpverlening?

Voor het aanvragen van schulphulpverlening geldt een wachttijd van maximaal 4 weken. Binnen 4 weken moet jouw gemeente het eerste gesprek plannen. De gemeente beslist binnen 8 weken na je melding of je hulp krijgt. Mocht de gemeente nog niet genoeg gegevens hebben over jouw geldzaken kan deze periode van 8 weken langer duren.

Wat cliënten over ons zeggen

June 6, 2023

josje .. v

Anoniem

heel tevreden al jaren zo

March 15, 2023

Liesbeth

Anoniem

Ben al een aantal jaar cliënt bij Saillant. En heb nog nooit meegemaakt dat ze niet voor je klaarstaan. Ze helpen mee, denken mee, storten altijd op tijd, rekeningen worden op tijd betaald. Mijn voorkeur qua bewindvoerder gaat echt uit naar Kees. Kees is echt een topper, maar ook Shelley is altijd behulpzaam.

February 2, 2023

Diederik

Anoniem

Ik vind kees echt tof peer van bewindvoering ik ben blij dat ik bij hun zit als cliënt ik raad deze bewindvoerder aan iedereen die hulp nodig hebben schaam je niet om hulp te vragen als het om schulden gaat ik had ok schulden dankzij kees ben ik eindelijk vrij van schulden

December 2, 2022

Daisy Hendrix

Anoniem

Fijne bewindvoerder!! Stord leefgeld op tijd en erg behulpzam

June 2023

josje .. v

Anoniem

heel tevreden al jaren zo

March 2023

Liesbeth

Anoniem

Ben al een aantal jaar cliënt bij Saillant. En heb nog nooit meegemaakt dat ze niet voor je klaarstaan. Ze helpen mee, denken mee, storten altijd op tijd, rekeningen worden op tijd betaald. Mijn voorkeur qua bewindvoerder gaat echt uit naar Kees. Kees is echt een topper, maar ook Shelley is altijd behulpzaam.

February 2023

Diederik

Anoniem

Ik vind kees echt tof peer van bewindvoering ik ben blij dat ik bij hun zit als cliënt ik raad deze bewindvoerder aan iedereen die hulp nodig hebben schaam je niet om hulp te vragen als het om schulden gaat ik had ok schulden dankzij kees ben ik eindelijk vrij van schulden

December 2022

Daisy Hendrix

Anoniem

Fijne bewindvoerder!! Stord leefgeld op tijd en erg behulpzam

November 2022

Diana Anoniem

Anoniem

Ze helpen mij goed en het contact verloopt soepel

November 2022

Somada Oornink

Anoniem

Heel vriendelijk en vertrouwd kan geen andere goede bewind bedenken eerlijk gezegd en de andere reviews slaan nergens op want saillant denkt altijd aandachtig met je mee voor oplossingen.

November 2022

Tineke Oornink

Anoniem

Ben al jaren bij ze en mooi problemen gehad zijn toppers Dus de gene die zegt ze zijn slecht zoek een ander zijn hele ergere gasten hun doen echt hun best voor je

November 2022

Can Sen

Anoniem

Ik word altijd goed geholpen, als je t aan mij vraagt zijn dit zeer gespecialiseerde mensen die klaar staan wanneer je ze nodig hebt. Met name Shelley & Kees, dit zijn echt de toppers van het bedrijf!:)

Overige diensten

Locaties

Wij werken vanaf verschillende locaties door het land, vanuit hier kunnen wij een bezoek aan huis verzorgen voor een kennismakingsgesprek.

Telefonisch spreekuur

Maandag
09:00 - 11:00
Dinsdag
09:00 - 11:00
Donderdag
09:00 - 11:00
Vrijdag
09:00 - 11:00
Bij Saillant maken wij gebruik van cookies om de gebruikerservaring te optimaliseren.
Instellingen