Wij helpen je bij Bewindvoering, Mentorschap, Curatele en Schuldhulpverlening
Onze diensten
Bewindvoering aanvragen in 's-Gravenhage kan gemakkelijk bij Saillant. Wij werken namelijk vanaf verschillende locaties in Nederland. Vanaf deze locaties verzorgen we huisbezoek in 's-Gravenhage. Bij Saillant helpen we je met alle financiële problemen en vragen. Ook kunnen we je ondersteunen in het maken van beslissingen als het gaat over zorg of het beheer daarvan. Gezamenlijk zoeken we naar de beste oplossing. Naast bewindvoering kun je bij Saillant ook terecht voor mentorschap, curatele en schuldhulpverlening in 's-Gravenhage.
Verschillende oorzaken kunnen reden zijn voor het aanstellen van een bewindvoerder
Mensen met een verstandelijke beperking, dementie of psychische problematiek
Curatele is een vergaande maatregel voor meerderjarigen die zowel hun financiële als
De bewindvoerders van Schuldhulpverlening zorgen voor het stabiliseren van jouw schulden
Bewindvoering in 's-Gravenhage nodig? Wij kunnen je helpen met professionele ondersteuning. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via ons contactformulier. Nadat wij enkele gegevens van je hebben ontvangen, nemen we contact met je op om gezamenlijk het plan van aanpak te bespreken. Zo zorgen wij voor een efficiënte kennismaking waar je echt iets aan hebt.
Een bewindvoerder is bedoeld voor mensen die niet in staat zijn om hun financiële belangen te behartigen. Per situatie kan ook de taak van een bewindvoerder verschillen. Het is namelijk niet altijd nodig om alle goederen van iemand onder bewind te stellen maar slechts een beperkt deel. De betrokkene mag dan alleen niet meer over dat deel van de goederen zelfstandig beslissen. Wat een bewindvoerder voor jou kan betekenen, is dus geheel afhankelijk van de persoonlijke situatie van de betrokkene.
Bewindvoering kan niet door iedereen aangevraagd worden. Degene op wie de bewindvoering van toepassing is, wordt ook wel betrokkene genoemd. De volgende personen of partijen zijn bij machte om bewindvoering aan te vragen: de betrokkene zelf of diens partner; familie van de betrokkene (tot de vierde graad). Hieronder vallen bijvoorbeeld (groot)ouders, (klein)kinderen, broers, zussen, etc.; een voogd of verzorger (wanneer de betrokkene nog minderjarig is); een huidige beschermingsbewindvoerder, curator of mentor; overige partijen. Denk hierbij aan een begeleidende instelling. Bewindvoering aanvragen kan alleen via een kantonrechter en hiervoor zijn enkele papieren en formulieren nodig. Saillant ondersteunt in deze aanvraag en biedt hulp bij het proces en het invullen van de vereiste formulieren.
Op zoek naar een mentor in 's-Gravenhage? Neem een kijkje bij Saillant. Saillant biedt de mogelijkheid tot mentorschap en werkt daarnaast zonder wachtlijst in de regio 's-Gravenhage, waardoor je bij ons snel terecht kunt. Dit is omdat wij onze klanten graag de persoonlijke aandacht bieden die een dergelijk traject vereist. Meer weten over wat mentorschap inhoudt, of alvast kennismaken? Vul het contactformulier in op onze website en wij nemen spoedig contact met je op.
Mentorschap is bedoeld voor personen met een verstandelijke beperking, dementie of psychische problematiek die zelf niet meer in staat zijn om bepaalde belangrijke keuzes zelf te maken. Vaak zien we dat familie dit in eerste instantie kan oppakken. Maar in sommige gevallen is er geen familie meer of kan de familie deze taak niet oppakken. In dat soort gevallen biedt mentorschap de uitkomst. De mentors van Saillant regio 's-Gravenhage hebben als taak om een vertrouwensrelatie op te bouwen met de cliënt. Daarom komt de mentor maandelijks naar 's-Gravenhage om één-op-één bij te praten en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
Mentorschap kan alleen door specifieke partijen worden aangevraagd. Het proces voor deze aanvraag loopt over het algemeen hetzelfde als voor bewindvoering. De volgende personen of partijen zijn in de mogelijkheid om mentorschap aan te vragen: de betrokkene zelf of diens partner; familie van de betrokkene (tot de vierde graad). Hieronder vallen bijvoorbeeld (groot)ouders, (klein)kinderen, broers, zussen, etc.; een voogd of verzorger (wanneer de betrokkene nog minderjarig is); een huidige beschermingsbewindvoerder, curator of mentor; overige partijen. Denk hierbij aan een begeleidende instelling.
Op zoek naar een curator in 's-Gravenhage? Saillant kan hulp bieden bij curatele. We kijken naar de omstandigheden van de betrokkene en hoe onze professionele curators hierin kunnen ondersteunen. Samen komen we tot een oplossing die het best aansluit op de situatie van de betrokkene. Meer weten of vast een kennismaking organiseren? Bereik ons via het contactformulier op onze website en we gaan direct voor je aan de slag.
Indien iemand niet in staat is om zowel zijn of haar financiële als persoonlijke belangen te behartigen, kan curatele soms de oplossing zijn. Curatele is een vergaande maatregel voor meerderjarigen met bijvoorbeeld een ernstig drankprobleem of een geestelijke stoornis. Wanneer iemand onder curatele wordt gesteld, verliest deze persoon zijn of haar handelsbekwaamheid. Dit betekent dat hij of zij geen rechtshandelingen meer mag verrichten zonder dat hij of zij toestemming heeft gekregen van de curator. Het tekenen van een koop- of huurcontract dient dus eerst te worden goedgekeurd. Het aangaan van een samenlevingscontract of het laten maken van een testament is voor iemand onder curatele ook niet mogelijk.
Snel schuldhulpverlening in 's-Gravenhage nodig? Je wilt immers zo snel mogelijk weer schuldenvrij zijn. Met onze ervaring weten we hoe we jou het beste kunnen helpen, ongeacht in welke situatie je momenteel verkeert. Wil je meer weten over schuldhulpverlening in 's-Gravenhage? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Saillant regio 's-Gravenhage heeft diverse bekwame schuldhulpverleners in dienst die hulp kunnen bieden op de weg naar een schuldenvrij bestaan. Ze brengen stabiliteit in huidige inkomsten en uitgaven en zorgen ervoor dat vaste lasten (op tijd) worden betaald, zodat eventuele nieuwe schulden uitblijven. Vervolgens zorgt Saillant ervoor dat je wordt aangemeld voor een schuldhulpverleningstraject. Dit traject kent twee varianten: het minnelijke traject (MSNP) en het wettelijke traject (WSNP). Welk traject op jou van toepassing is, is afhankelijk van de schuldeisers. Bij een minnelijk traject zullen de schuldhulpverleners proberen regelingen te treffen met alle schuldeisers en hierbij een aflossingsbedrag voorstellen. Wanneer je je aan de regeling houdt, maar er na het traject nog een bedrag openstaat, wordt dit bedrag kwijtgescholden. In het geval van schuldeisers die niet akkoord gaan met een dergelijke regeling, wordt er een wettelijk traject gestart. In dit geval wordt er ook vaak een bewindvoerder aangewezen, die helpt met de verdere begeleiding.
Iedere situatie is natuurlijk uniek. De duur van het traject is dan ook afhankelijk van de situatie. Over het algemeen duurt schuldhulpverlening drie jaar. Indien nodig, kan dat worden verlengd maar het totale termijn mag nooit langer duren dan vijf jaar.
Wie zijn wij
Bij Saillant staat persoonlijke aandacht met onze cliënten centraal. Iedere cliënt krijgt dan ook zijn of haar eigen contactpersoon. Wij zijn een hecht en professioneel team waarbij eenieder het goede contact met zijn of haar cliënt waarborgt. De cliënten kunnen ons team dagelijks telefonisch of per e-mail bereiken. Ook bezoeken wij onze cliënten met enige regelmaat op locatie. Op deze manier zorgen wij ook voor persoonlijk contact in regio 's-Gravenhage. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.
Stel ons je vragen