Bewindvoering Alkmaar

Saillant is gevestigd in verschillende steden in Nederland. Het aanvragen van bewindvoering bij Saillant kan dus ook in Alkmaar. Hier is een eventueel huisbezoek ook mogelijk. Wij staan voor je klaar in het geval van financiële problemen of vragen en kunnen steun bieden bij het maken van bepaalde beslissingen of het inzicht krijgen in financiën. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste uitkomst. Bewindvoering toch niet waar je naar op zoek bent? Saillant is ook gespecialiseerd in mentorschap, curatele en schuldhulpverlening en kan hier een helpende hand in bieden in regio Alkmaar.

Bewindvoering Alkmaar

Word direct geholpen

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen direct contact met je op om jouw aanvraag te behandelen. Hulpverlener? Download hier de formulieren

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Telefoonnummer
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Onze diensten in Alkmaar

Bewindvoering Alkmaar

Ontbreekt het overzicht van je geldzaken en kun je wel wat financiële ondersteuning gebruiken? Dan kan het verstandig zijn om een bewindvoerder in te schakelen. Saillant biedt bewindvoering aan in Alkmaar en gaat samen met jou op zoek naar oplossingen. Eerst even kennis maken? Dat kan in de vorm van een kennismakingsgesprek. Vraag deze gemakkelijk aan via het contactformulier. Wij nemen dan contact met je op om kennis te maken en samen wordt er gekeken naar een geschikt traject.

Bewindvoerder Alkmaar

Een bewindvoerder is bedoeld voor mensen die niet in staat zijn om hun financiële belangen te behartigen. Per situatie kan ook de taak van een bewindvoerder verschillen. Het is namelijk niet altijd nodig om alle goederen van iemand onder bewind te stellen maar slechts een beperkt deel. De betrokkene mag dan alleen niet meer over dat deel van de goederen zelfstandig beslissen. Wat een bewindvoerder voor jou kan betekenen, is dus geheel afhankelijk van de persoonlijke situatie van de betrokkene.

Hoe kun je bewindvoering aanvragen in Alkmaar?

Bewindvoering kan niet door iedereen aangevraagd worden. Degene op wie de bewindvoering van toepassing is, wordt ook wel betrokkene genoemd. De volgende personen of partijen zijn bij machte om bewindvoering aan te vragen: de betrokkene zelf of diens partner; familie van de betrokkene (tot de vierde graad). Hieronder vallen bijvoorbeeld (groot)ouders, (klein)kinderen, broers, zussen, etc.; een voogd of verzorger (wanneer de betrokkene nog minderjarig is); een huidige beschermingsbewindvoerder, curator of mentor; overige partijen. Denk hierbij aan een begeleidende instelling. Bewindvoering aanvragen kan alleen via een kantonrechter en hiervoor zijn enkele papieren en formulieren nodig. Saillant ondersteunt in deze aanvraag en biedt hulp bij het proces en het invullen van de vereiste formulieren.

Mentorschap Alkmaar

Op zoek naar een mentor in Alkmaar? Neem een kijkje bij Saillant. Saillant biedt de mogelijkheid tot mentorschap en werkt daarnaast zonder wachtlijst in de regio Alkmaar, waardoor je bij ons snel terecht kunt. Dit is omdat wij onze klanten graag de persoonlijke aandacht bieden die een dergelijk traject vereist. Meer weten over wat mentorschap inhoudt, of alvast kennismaken? Vul het contactformulier in op onze website en wij nemen spoedig contact met je op.

Wat is mentorschap?

Bij mentorschap richten we ons op personen met een verstandelijke beperking, dementie of andere psychische problematiek die de betrokkene hindert bij het maken van bepaalde (financiële) keuzes. Vaak kan de betrokkene met behulp van familie nog veel zelf doen, maar als dit niet het geval is, kan mentorschap een uitkomst bieden. Voorop staat persoonlijke aandacht voor de cliënt. Saillant regio Alkmaar kent bekwame mentoren die het hun prioriteit maken een goede relatie op te bouwen met de cliënt, en deze te ondersteunen waar nodig. Om dit te waarborgen zorgt de mentor voor een maandelijks contactmoment in Alkmaar, om met de cliënt te bespreken hoe de zaken ervoor staan.

Hoe kun je mentorschap aanvragen in Alkmaar?

De aanvraag voor mentorschap verloopt over het algemeen hetzelfde als de aanvraag voor bewindvoering. De eerder genoemde partijen zijn ook hier weer gemachtigd om mentorschap aan te vragen voor de betrokkene.

Curatele Alkmaar

Op zoek naar een curator in Alkmaar? Saillant kan hulp bieden bij curatele. We kijken naar de omstandigheden van de betrokkene en hoe onze professionele curators hierin kunnen ondersteunen. Samen komen we tot een oplossing die het best aansluit op de situatie van de betrokkene. Meer weten of vast een kennismaking organiseren? Bereik ons via het contactformulier op onze website en we gaan direct voor je aan de slag.

Wat is curatele?

Wanneer je vanwege omstandigheden niet in staat bent om de juiste financiële en soms persoonlijke keuzes te maken, kan curatele een uitkomst vormen. Curatele is een zware maatregel, waarbij de betrokkene zijn of haar handelsbekwaamheid verliest. Dit gebeurt wanneer de betrokkene niet langer in staat is de juiste keuzes te maken door persoonlijke problematiek, zoals verslaving of een geestelijke stoornis. Onder curatele is de betrokkene niet langer bij machte om zelfstandig rechtshandelingen te verrichten. Voor dergelijke handelingen moet er toestemming zijn van de curator. Dit is bijvoorbeeld het geval voor het tekenen van contracten, het opstellen van officiële documenten, etc. Met behulp van een curator, wordt de betrokkene dus in bescherming genomen tegen eventuele schadelijke (financiële) beslissingen.

Schuldhulpverlening Alkmaar

Op zoek naar schuldhulpverlening in Alkmaar? Saillant biedt efficiënte service, waardoor je zo snel mogelijk weer schuldenvrij door het leven gaat. Vanwege onze jarenlange ervaring, weten wij gemakkelijk een traject op maat op te stellen. Meer weten over schuldhulpverlening in de regio Alkmaar of alvast kennis maken? Neem contact met ons op via het contactformulier en wij gaan direct voor je aan de slag.

Schuldhulpverlening bij Saillant

Saillant regio Alkmaar heeft diverse bekwame schuldhulpverleners in dienst die hulp kunnen bieden op de weg naar een schuldenvrij bestaan. Ze brengen stabiliteit in huidige inkomsten en uitgaven en zorgen ervoor dat vaste lasten (op tijd) worden betaald, zodat eventuele nieuwe schulden uitblijven. Vervolgens zorgt Saillant ervoor dat je wordt aangemeld voor een schuldhulpverleningstraject. Dit traject kent twee varianten: het minnelijke traject (MSNP) en het wettelijke traject (WSNP). Welk traject op jou van toepassing is, is afhankelijk van de schuldeisers. Bij een minnelijk traject zullen de schuldhulpverleners proberen regelingen te treffen met alle schuldeisers en hierbij een aflossingsbedrag voorstellen. Wanneer je je aan de regeling houdt, maar er na het traject nog een bedrag openstaat, wordt dit bedrag kwijtgescholden. In het geval van schuldeisers die niet akkoord gaan met een dergelijke regeling, wordt er een wettelijk traject gestart. In dit geval wordt er ook vaak een bewindvoerder aangewezen, die helpt met de verdere begeleiding.

Hoe lang duurt schuldhulpverlening?

De duur van schuldhulpverlening kan afhankelijk zijn van de situatie. Over het algemeen bekleden de trajecten drie jaar. Mocht de situatie dan nog niet opgelost zijn, is er een mogelijkheid om te verlengen. De totale duur van het traject mag echter niet meer zijn dan vijf jaar.

Over Saillant

Saillant richt zich graag op cliëntcontact en stelt persoonlijke aandacht voor iedere situatie dan ook centraal. Dit zie je terug in onze werkwijze: iedere cliënt krijgt een eigen contactpersoon toegewezen, waardoor je nooit het gevoel hebt een nummertje te zijn in het klantenbestand. We zijn dagelijks zowel telefonisch als per e-mail te bereiken en altijd bereid eventuele vragen te beantwoorden. Ook zorgen we ervoor dat we cliënten regelmaat opzoeken op locatie in regio Alkmaar, om zo persoonlijk contact te waarborgen. Benieuwd geworden naar onze service en wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op en dan gaan wij voor je aan de slag.

Handige links en documenten

Saillant is aangesloten en werkt conform de richtlijnen van de branchevereniging Horus. Het Landelijke Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton (LOVCK) stelt ieder jaar de tarieven vast die wij mogen hanteren.

Vragen over bewindvoering

Wat mag een bewindvoerder wel en niet?

Een bewindvoerder mag het vermogen beheren, rekeningen betalen en de belastingaangifte doen. Een bewindvoerder mag echter niet zomaar grote uitgaven doen zonder toestemming van de kantonrechter. Daarnaast moet de bewindvoerder zich houden aan de wettelijke verplichtingen en is hij of zij verplicht om jaarlijks verantwoording af te leggen aan de kantonrechter.

Kan een familielid bewindvoerder zijn?

Ja, het is mogelijk om een familielid als bewindvoerder aan te stellen. Wel moet deze persoon aan dezelfde eisen voldoen als een professionele bewindvoerder en is het belangrijk om te kijken of er geen belangenverstrengeling optreedt.

Wie mag er bewindvoerder zijn?

Een bewindvoerder moet aan bepaalde eisen voldoen, zoals een meerderjarige leeftijd en een goede staat van dienst. Daarnaast moet de bewindvoerder beschikken over voldoende kennis en ervaring op financieel gebied. Het is ook mogelijk om een professionele bewindvoerder in te schakelen.

Wat doet een bewindvoerder precies?

Een bewindvoerder is verantwoordelijk voor het beheren van de financiën van een persoon die daar zelf niet meer toe in staat is. Dit houdt in dat de bewindvoerder het vermogen beheert, rekeningen betaalt en de belastingaangifte doet. Het doel van bewindvoering is om de financiële rust te herstellen en de persoon in kwestie weer meer controle te geven over zijn of haar financiële situatie.

Kan ik een bewindvoerder aanvragen bij mij in de buurt of thuis? (deze moet nog gelinkt worden naar de plaatsen indien die geupload zijn)

Ja, Saillant werkt door het hele land en biedt kennismakingsgesprekken bij de cliënt thuis.

Plekken waar wij veel actief zijn met bewindvoering:

·      Bewindvoering Alkmaar

·      Bewindvoering Rotterdam

·      Bewindvoering Den Haag

·      Bewindvoering Rijswijk

·      Bewindvoering Leeuwarden

·      Bewindvoering Tilburg

·      Bewindvoering Utrecht

·      Bewindvoering Boxmeer

·      Bewindvoering Geldrop

·      Bewindvoering Dordrecht

·      Bewindvoering Amersfoort

·      Bewindvoering Zoetermeer

·      Bewindvoering Lelystad

·      Bewindvoering Eindhoven

Wat is een bewindvoerder?

Een bewindvoerder is een persoon die door de rechter is aangewezen om het financiële beheer van een persoon te regelen. Dit kan nodig zijn in gevallen waarin iemand niet meer in staat is om zelf voor zijn of haar financiën te zorgen, bijvoorbeeld door een lichamelijke of geestelijke aandoening. De bewindvoerder zal dan beslissingen moeten nemen over hoe de financiën van die persoon worden besteed, en ervoor zorgen dat de rekeningen worden betaald. In sommige gevallen kan de bewindvoerder ook beslissingen nemen over andere zaken, zoals wonen, goederen of zorg.

Iemand kan ervoor kiezen om een bewindvoerder aan te stellen voordat er problemen zijn, bijvoorbeeld als ze weten dat ze in de toekomst niet meer in staat zullen zijn om voor hun financiën te zorgen. Dit wordt een 'volmacht' genoemd. Iemand kan ook achteraf een bewindvoerder aanstellen, als er al problemen zijn. In dat geval moet de rechter eerst toestemming geven.

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende soorten bewindvoerders zijn. Er zijn 'rechtbank bewindvoerders', die worden aangesteld door de rechter, en 'volmacht bewindvoerders', die door iemand zelf worden aangesteld. Rechtbank bewindvoerders zijn meestal professionele mensen, zoals een accountant of een advocaat. Volmacht bewindvoerders kunnen dat ook zijn, maar hoeven dat niet te zijn. Iemand kan bijvoorbeeld ook een vriend of familielid als volmacht bewindvoerder aanstellen.

Bewindvoering aanvragen? Hoe?

Je kunt een verzoek tot curatele, bewind of mentorschap doen bij de kantonrechter. Hiervoor is geen advocaat nodig. De volgende personen of instellingen kunnen curatele, bewind of mentorschap aanvragen of wijzigen:

  • De betrokkene zelf.
  • De partner van de betrokkene.
  • Familieleden van de betrokkenen tot in de 4e graad. Dit zijn ouders, grootouders, kinderen, kleinkinderen, broers, zussen, ooms, tantes, neven en nichten.
  • Degene die het gezag uitoefent, zoals de voogd als de betrokkene minderjarig is.
  • De curator, beschermingsbewindvoerder of mentor.
  • De officier van Justitie. Dit kan alleen in uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld omdat er geen familie meer is.
  • De instelling die de betrokkene verzorgt of begeleidt.

Er zijn formulieren voor het aanvragen of wijzigen van curatele, bewind of mentorschap. Wij helpen je hier graag mee, je kunt ons een mail sturen via het contact formulier.

Wat kan of mag een bewindvoerder niet voor jou regelen?

  • Inschrijven in de basisadministratie van de gemeente
  • Aanvragen van een identiteitskaart/paspoort
  • Aanmelden bij het UWV Werkbedrijf (voorheen CWI)
  • Aanvragen van DigiD
  • Aanleveren van medische gegevens
  • Afmelden bij het zorgkantoor
  • Zorgen voor huisvesting
  • Aanvragen bijstand/uitkering

Wat doet de bewindvoerder voor jou?

  • Verzorgen aanmeldprocedure beschermingsbewind
  • Opstellen van een budgetplan
  • Openen van een bankrekening op naam van de cliënt
  • Ontvangen van inkomen op de bankrekening van de cliënt
  • Betalen van het weekgeld aan de cliënt
  • Betalen van de vaste lasten
  • Aanvragen van bijzondere bijstand bij de gemeente
  • Aanvragen van zorg- en huurtoeslag
  • Inventariseren van de schuldenlast
  • Aanvragen van een schuldenregeling bij de gemeente
  • Aanvragen van WA-verzekering
  • Declareren nota’s bij een ziektekostenverzekeraar
  • Verzorgen van de belastingaangifte Box 1
  • Verzorgen van een Rekening en Verantwoording aan de rechtbank

Voor wie is beschermingsbewind bedoeld?

Onderbewindstelling is bedoeld voor mensen die door hun lichamelijke of geestelijke toestand tijdelijk of blijvend niet in staat zijn om hun financiële belangen te behartigen. Het is niet altijd nodig om alle goederen van iemand onder bewind te stellen. Soms kan een bewind alleen over bepaalde goederen worden volstaan. Zijn de goederen van iemand geheel of gedeeltelijk onder bewind gesteld, dan mag die persoon niet meer zelfstandig daarover beslissen. De bewindvoerder gaat ook over het beheer van de goederen. Beslissingen over moeten, zolang dat gaat, samen met de betrokkene worden genomen. Met onderbewindstelling wordt het vermogen van de betrokkene beschermd.

Wat cliënten over ons zeggen

June 6, 2023

josje .. v

Anoniem

heel tevreden al jaren zo

March 15, 2023

Liesbeth

Anoniem

Ben al een aantal jaar cliënt bij Saillant. En heb nog nooit meegemaakt dat ze niet voor je klaarstaan. Ze helpen mee, denken mee, storten altijd op tijd, rekeningen worden op tijd betaald. Mijn voorkeur qua bewindvoerder gaat echt uit naar Kees. Kees is echt een topper, maar ook Shelley is altijd behulpzaam.

February 2, 2023

Diederik

Anoniem

Ik vind kees echt tof peer van bewindvoering ik ben blij dat ik bij hun zit als cliënt ik raad deze bewindvoerder aan iedereen die hulp nodig hebben schaam je niet om hulp te vragen als het om schulden gaat ik had ok schulden dankzij kees ben ik eindelijk vrij van schulden

December 2, 2022

Daisy Hendrix

Anoniem

Fijne bewindvoerder!! Stord leefgeld op tijd en erg behulpzam

June 2023

josje .. v

Anoniem

heel tevreden al jaren zo

March 2023

Liesbeth

Anoniem

Ben al een aantal jaar cliënt bij Saillant. En heb nog nooit meegemaakt dat ze niet voor je klaarstaan. Ze helpen mee, denken mee, storten altijd op tijd, rekeningen worden op tijd betaald. Mijn voorkeur qua bewindvoerder gaat echt uit naar Kees. Kees is echt een topper, maar ook Shelley is altijd behulpzaam.

February 2023

Diederik

Anoniem

Ik vind kees echt tof peer van bewindvoering ik ben blij dat ik bij hun zit als cliënt ik raad deze bewindvoerder aan iedereen die hulp nodig hebben schaam je niet om hulp te vragen als het om schulden gaat ik had ok schulden dankzij kees ben ik eindelijk vrij van schulden

December 2022

Daisy Hendrix

Anoniem

Fijne bewindvoerder!! Stord leefgeld op tijd en erg behulpzam

November 2022

Diana Anoniem

Anoniem

Ze helpen mij goed en het contact verloopt soepel

November 2022

Somada Oornink

Anoniem

Heel vriendelijk en vertrouwd kan geen andere goede bewind bedenken eerlijk gezegd en de andere reviews slaan nergens op want saillant denkt altijd aandachtig met je mee voor oplossingen.

November 2022

Tineke Oornink

Anoniem

Ben al jaren bij ze en mooi problemen gehad zijn toppers Dus de gene die zegt ze zijn slecht zoek een ander zijn hele ergere gasten hun doen echt hun best voor je

November 2022

Can Sen

Anoniem

Ik word altijd goed geholpen, als je t aan mij vraagt zijn dit zeer gespecialiseerde mensen die klaar staan wanneer je ze nodig hebt. Met name Shelley & Kees, dit zijn echt de toppers van het bedrijf!:)

Overige diensten

Locaties

Wij werken vanaf verschillende locaties door het land, vanuit hier kunnen wij een bezoek aan huis verzorgen voor een kennismakingsgesprek.

Telefonisch spreekuur

Maandag
09:00 - 11:00
Dinsdag
09:00 - 11:00
Donderdag
09:00 - 11:00
Vrijdag
09:00 - 11:00
Bij Saillant maken wij gebruik van cookies om de gebruikerservaring te optimaliseren.
Instellingen