icon arrow

Met een schuldhulpverlener samen jouw schulden aflossen

February 2023
euro rekenkmachine vergrootglas

Wat is een schuldhulpverlener?

Een schuldhulpverlener is een deskundige die mensen helpt bij het oplossen van hun financiële problemen. Zij geven advies en ondersteuning bij het vinden van een oplossing voor de financiële problemen van iemand. Ze helpen mensen bij het beheren van hun schulden, het vinden van financiële hulp en het leren omgaan met hun geld.

Schuldhulpverleners werken samen met mensen om een oplossing te vinden voor hun financiële situatie. Ze stellen een budget op met de klant om ervoor te zorgen dat ze hun schulden kunnen betalen en geven advies over hoe ze hun financiën het beste kunnen beheren. Ook helpen ze mensen om hun schulden te verminderen, door bijvoorbeeld een betalingsregeling af te sluiten met hun kredietverstrekkers.

Schuldhulpverleners zijn gespecialiseerd in het helpen van mensen met hun financiële problemen. Ze staan cliënten bij en geven advies op basis van hun persoonlijke situatie. Schuldhulpverleners kunnen ook naar rechters stappen om leningen of schulden kwijt te schelden als dit de enige oplossing is.

Een schuldhulpverlener bij Saillant

De schuldhulpverleners van Saillant zorgen ervoor dat je financiële situatie stabieler wordt door jouw inkomsten en uitgaven te stabiliseren. Ze luisteren naar je verhaal, stellen vragen en geven advies over jouw persoonlijke situatie om je te helpen bij het oplossen van je financiële problemen.

Onze schuldhulpverleners zullen samen met jou een plan maken om je schulden af te lossen. De vaste lasten worden betaald zodat er geen nieuwe schulden meer worden gemaakt. We zullen ook samen met jou werken aan een begroting om je te helpen bij het beheren van je geld. Onze deskundige schuldhulpverleners staan klaar om je te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw financiële situatie. Met Saillant zal je nooit alleen staan.

Voor wie is schuldhulpverlening?

Schuldhulpverlening is er voor iedereen die zijn financiële situatie beter onder controle wil krijgen. Of je nu een hoge schuld hebt of problemen met betalingsregelingen, een schuldhulpverlener kan je helpen om een oplossing te vinden. Schuldhulpverlening is er voor iedereen, ongeacht leeftijd of inkomen.

Er is geen specifiek bedrag aan schulden dat je moet hebben om schuldhulpverlening te ontvangen. In plaats daarvan hangt het af van een verscheidenheid aan factoren, zoals je persoonlijke financiële situatie en je vermogen om de schulden af te lossen. Het is belangrijk om een schuldhulpverlener in te schakelen als je bang bent dat je niet in staat bent om je schuld te betalen. Ze kunnen je helpen bij het oplossen van je financiële problemen en ervoor zorgen dat je weer controle krijgt over je inkomsten en uitgaven.

Wat doet een schuldhulpverlener?

Een schuldhulpverlener helpt mensen bij het opstellen van een budget, het beheren van schulden en het vinden van financiële hulp.

Schuldhulpverleners geven advies over welke opties geschikt zijn voor de financiële situatie van hun klant. Ook helpen ze mensen bij het beheren van hun geld en het verminderen van schulden, zoals door betalingsregelingen met hun schuldeisers.

Schuldhulpverleners kunnen ook helpen bij het aanvragen van leningen of andere financiële diensten, zoals schuldconsolidatie. Ze geven advies over hoe je je financiën het beste kun je beheren en weten welke regelingen je kunt inzetten.

Hoe werkt schuldhulpverlening?

Schuldhulpverlening begint meestal met een intakegesprek waarin de schuldhulpverlener informatie verzamelt over de financiële situatie van de klant. Na het intakegesprek zal de schuldhulpverlener een plan opstellen om de schulden terug te betalen.

Vervolgens volgt er een periode van begeleiding waarin de schuldhulpverlener de klant helpt om het plan uit te voeren. De schuldhulpverlener controleert of de klant zijn financiën goed beheert en of de afspraken met de schuldeisers worden nageleefd. Als er problemen optreden, kan de schuldhulpverlener andere oplossingen adviseren. Als alle schulden zijn terugbetaald en het budget is opgesteld, is de schuldhulpverlening afgerond. De cliënt kan dan weer op eigen benen staan en verder gaan met het beheren van zijn financiën. De termijn van schuldhulpverlening is bijna altijd 3 jaar. De termijn kan eventueel worden verlengd, maar in de wet is vastgelegd dat de termijn niet meer dan 5 jaar is.

Schuldhulpverlening kan een grote steun zijn voor mensen die hun financiële problemen het hoofd willen bieden. Of je nu schulden hebt of hulp nodig hebt met budgettering, een schuldhulpverlener kan je begeleiden bij het vinden van een oplossing voor je financiële situatie. Als je meer informatie wilt neem dan contact op met Saillant voor meer informatie over hoe je financiële problemen aan kunt pakken.

Hoe lang duurt een traject bij een schuldhulpverlener?

De termijn van de schuldhulpverlening is bijna altijd 3 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van de financiële situatie van een individu. Meestal duurt het proces ongeveer 3 jaar. Als de cliënt op tijd zijn schulden heeft terugbetaald, kan het proces worden afgerond voordat de 3 jaar voorbij is.

De termijn kan eventueel verlengd worden, maar in de wet is vastgesteld dat de termijn niet langer dan 5 jaar mag zijn.

Een schuldhulpverlener kan een verschil maken in het leven van mensen met financiële problemen. Met de juiste hulp en ondersteuning kun je terugkeren naar stabiele financiën en weer op eigen benen staan. Als je op zoek bent naar professionele hulp bij het beheren van je financiën, is een schuldhulpverlener de juiste persoon om contact mee op te nemen. Ze kunnen je helpen bij het maken van verantwoorde financiële keuzes. Met de juiste hulp kun je weer op eigen benen staan!

Veelgestelde vragen

Onze computer denkt momenteel nog even na over deze vragen. Geen zin om te wachten? Stel hier jouw vraag!

Deel dit artikel

icon facebookicon linkedinicon twitter

Ontvang direct hulp

Ontvang direct hulp
Ontvang direct hulp

Locaties

Wij werken vanaf verschillende locaties door het land, vanuit hier kunnen wij een bezoek aan huis verzorgen voor een kennismakingsgesprek.

Telefonisch spreekuur

Maandag
09:00 - 11:00
Dinsdag
09:00 - 11:00
Donderdag
09:00 - 11:00
Vrijdag
09:00 - 11:00
Bij Saillant maken wij gebruik van cookies om de gebruikerservaring te optimaliseren.
Instellingen