icon arrow

Kan ik een rekening openen als ik onder bewind sta?

December 2022
rekening openen onder bewind

Nee, je kunt geen rekening openen als je onder bewind staat. Dit komt omdat er dan sprake is van een betalingsbesluit. Dit besluit kan worden genomen door een bewindvoerder die bepaalt dat je geen rekening mag openen. Dit is om ervoor te zorgen dat je geld niet naar een andere rekening wordt overgeheveld en dat je schulden kunt afbetalen. Als je onder bewind staat, is het dus belangrijk om te overleggen met je bewindvoerder voordat je een rekening opent.

Kan ik een bankrekening openen als ik vrijwillig onder bewind sta?

Nee, je kunt geen bankrekening openen als je vrijwillig onder bewind staat. Dit komt omdat je dan een toestemmingsbesluit nodig hebt van de kantonrechter. Dit besluit kan worden genomen door een bewindvoerder die bepaalt dat je geen rekening mag openen. Dit is om ervoor te zorgen dat je geld niet naar een andere rekening wordt overgeheveld en dat je schulden kunt afbetalen. Als je vrijwillig onder bewind staat, is het dus noodzakelijk om te overleggen met je bewindvoerder voordat je een rekening kan openen.

Kan ik een bankrekening openen als ik door de rechter onder bewind ben gesteld?

Ook in dit geval kan je geen bankrekening openen. Je hebt ook in deze situatie toestemming nodig van je bewindvoerder.

Kan ik een bankrekening openen als ik onder bewind wordt gesteld door de schuldsanering?

Ook in situaties waarin je door de rechter of door de schuldsanering onder bewind wordt gesteld, ben je afhankelijk van toestemming van je bewindvoerder om een bankrekening te openen. Dit is om ervoor te zorgen dat je geld niet naar een andere rekening wordt overgeheveld en dat je schulden kunt afbetalen.

Wat mag iemand onder bewind?

Als je onder bewind bent gesteld wordt alles wat met geld te maken heeft beheerd. Dit zijn onder andere jouw inkomen, toeslagen, uitgaven en schulden en eventuele waardevolle goederen, zoals een eigen woning of auto. Als je onder bewind staat, ben je niet meer zelfstandig bevoegd over je geldzaken. In plaats daarvan krijg je een bewindvoerder toegewezen die helpt jouw financiële zaken te regelen.

Wat zijn de voordelen van een bewindvoerder?

Een bewindvoerder kan je helpen met het beheren van je geld. Hij of zij regelt jouw inkomsten, uitgaven en schulden en zorgt ervoor dat alles op een rijtje komt te staan. Een bewindvoerder is een onafhankelijke partij die kan helpen met het maken van een budget en het beheren van je geldzaken.

Afhandelen van schulden

Een bewindvoerder kan helpen bij het afhandelen van schulden. Als je onder bewind staat, kunnen schuldeisers niet bij je komen voor geld. In plaats daarvan moeten zij contact opnemen met de bewindvoerder. De bewindvoerder bepaalt dan of en hoe de schuld wordt afbetaald.

Extra schulden voorkomen

Een bewindvoerder kan ook helpen bij het voorkomen van extra schulden. Als je onder bewind staat, mag je geen nieuwe lening of creditcard aanvragen. Dit is om te voorkomen dat je meer schulden maakt dan je kunt afbetalen. Als je toch een nieuwe lening of creditcard nodig hebt, kan de bewindvoerder dit voor je regelen.

Geld besparen

Daarnaast kan een bewindvoerder helpen met het besparen van geld. Als je onder bewind staat, krijg je een toewijzing van de rechter. Dit is een bedrag dat je mag uitgeven per dag, week of maand. Als je bewindvoerder goed bekijkt waar je geld aan uitgeeft, kan hij of zij je helpen om geld te besparen door bijvoorbeeld te kijken naar alternatieven of goedkopere opties.

Een bewindvoerder kan je dus helpen met het regelen van je financiële zaken en het besparen van geld. Het is belangrijk om een goede band te hebben met je bewindvoerder en om open te zijn over je financiële situatie. Alleen dan kan de bewindvoerder je optimaal helpen.

Veelgestelde vragen

Onze computer denkt momenteel nog even na over deze vragen. Geen zin om te wachten? Stel hier jouw vraag!

Deel dit artikel

icon facebookicon linkedinicon twitter

Ontvang direct hulp

Ontvang direct hulp
Ontvang direct hulp

Locaties

Wij werken vanaf verschillende locaties door het land, vanuit hier kunnen wij een bezoek aan huis verzorgen voor een kennismakingsgesprek.

Telefonisch spreekuur

Maandag
09:00 - 11:00
Dinsdag
09:00 - 11:00
Donderdag
09:00 - 11:00
Vrijdag
09:00 - 11:00
Bij Saillant maken wij gebruik van cookies om de gebruikerservaring te optimaliseren.
Instellingen