Uw webbrowser is verouderd

We zien dat u momenteel gebruik maakt van een oude versie van Internet Explorer. We raden u aan om uw browser te updaten voor het openen van onze website.
TarievenKennisbankVeelgestelde vragen
Inloggen gebruikers

Nederlanders bieden massaal steun tijdens crisistijd

Nederlanders bieden massaal steun tijdens crisistijd

Onder de media wordt de Nederlandse gezondheidzorg gezien als een van de beste van Europa. Maar is de bevolking ook zo tevreden met de zorg in Nederland? Al sinds 2008 worden er in elk kwartaal steekproeven COB (Continu Onderzoek Burgerperspectieven) gehouden onder de bevolking. Dit wordt uitgevoerd door het SCP (Sociaal en Cultureel Planbureau). Hierbij wordt er gevraagd naar de problematiek en de sterke kanten binnen de zorg.  

In de tweede kwartaalmeting van 2019 werden er open vragen gesteld over de sterke en minder sterke kanten binnen in de Nederlandse gezondheidszorg. Bij het benoemen van de sterke aspecten werd er voornamelijk gesproken over goed opgeleid en deskundig personeel. Hierdoor neemt de kwaliteit van de zorg toe. Ook bleek uit de meting dat er voldoende voorzieningen zijn en dat de toegankelijkheid hiervan ook voldoet. Tot slot kwam naar voren dat er sprake is van veel nieuwe technologieën en veel aandacht voor innovatie.

Bij het benoemen van de minder positieve aspecten binnen de zorg kwamen verschillende factoren naar voren. Enkele voorbeelden hiervan zijn een te kort aan personeel, een te hoge werkdruk en een te laag salaris. Ook werden lange wachtlijsten genoemd. Tot slot staan de hoge kosten voor gebruikers en bureaucratie de kwaliteit van de zorg in de weg. De bovenstaande factoren resulteren in het hebben van te weinig aandacht voor patiënten, ouderen en zorgbehoevenden in het algemeen.

Over het algeheel was de Nederlandse bevolking toen al tevreden over de zorg. Natuurlijk zijn er ontwikkelpunten waar wij zeker bij stil moeten staan, maar als we kijken naar de huidige corona (COVID-19) crisis waarin wij ons allen bevinden kunnen we met zekerheid stellen dat wij erg trots mogen zijn op de huidige zorg. Nederland betuigt massaal steun aan onze zorgmedewerkers. Het zorgpersoneel zet zich volledig in voor de mensen die hen momenteel hard nodig hebben en draaien volle overuren. De kwaliteit die het zorgpersoneel aanbiedt is mede te danken aan de verbondenheid en het vertrouwen in elkaar. Deze verbondenheid wordt nog eens benadrukt door de staat die ook hier 100% steun aan geeft. Na de indrukwekkende steunbetuiging van gisteren maken wij hierbij nog een diepe buiging voor het zorgpersoneel die zich op dit moment inzet voor de strijd tegen het corona virus.

Nederlanders bieden massaal steun tijdens crisistijd

Stel ons je vragen

Samen gaan we op zoek naar een oplossing voor jouw probleem

Saillant Contact opnemen
Je bericht is succesvol verzonden en wij zullen ermee aan de slag gaan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van jouw vraag
HuisregelementTerug naar bovenKlachtenformulierRealisatie door Talkpixels
Artikelen