icon arrow

Nederlanders bieden massaal steun tijdens crisistijd

November 2022
steun tijdens crisistijd

Onder de media wordt de Nederlandse gezondheidzorg gezien als een van de beste van Europa. Maar is de bevolking ook zo tevreden met de zorg in Nederland? Al sinds 2008 worden er in elk kwartaal steekproeven COB (Continu Onderzoek Burgerperspectieven) gehouden onder de bevolking. Dit wordt uitgevoerd door het SCP (Sociaal en Cultureel Planbureau). Hierbij wordt er gevraagd naar de problematiek en de sterke kanten binnen de zorg.  

In de tweede kwartaalmeting van 2019 werden er open vragen gesteld over de sterke en minder sterke kanten binnen in de Nederlandse gezondheidszorg. Bij het benoemen van de sterke aspecten werd er voornamelijk gesproken over goed opgeleid en deskundig personeel. Hierdoor neemt de kwaliteit van de zorg toe. Ook bleek uit de meting dat er voldoende voorzieningen zijn en dat de toegankelijkheid hiervan ook voldoet. Tot slot kwam naar voren dat er sprake is van veel nieuwe technologieën en veel aandacht voor innovatie.

Bij het benoemen van de minder positieve aspecten binnen de zorg kwamen verschillende factoren naar voren. Enkele voorbeelden hiervan zijn een te kort aan personeel, een te hoge werkdruk en een te laag salaris. Ook werden lange wachtlijsten genoemd. Tot slot staan de hoge kosten voor gebruikers en bureaucratie de kwaliteit van de zorg in de weg. De bovenstaande factoren resulteren in het hebben van te weinig aandacht voor patiënten, ouderen en zorgbehoevenden in het algemeen.

Over het algeheel was de Nederlandse bevolking toen al tevreden over de zorg. Natuurlijk zijn er ontwikkelpunten waar wij zeker bij stil moeten staan, maar als we kijken naar de huidige corona (COVID-19) crisis waarin wij ons allen bevinden kunnen we met zekerheid stellen dat wij erg trots mogen zijn op de huidige zorg. Nederland betuigt massaal steun aan onze zorgmedewerkers. Het zorgpersoneel zet zich volledig in voor de mensen die hen momenteel hard nodig hebben en draaien volle overuren. De kwaliteit die het zorgpersoneel aanbiedt is mede te danken aan de verbondenheid en het vertrouwen in elkaar. Deze verbondenheid wordt nog eens benadrukt door de staat die ook hier 100% steun aan geeft. Na de indrukwekkende steunbetuiging van gisteren maken wij hierbij nog een diepe buiging voor het zorgpersoneel die zich op dit moment inzet voor de strijd tegen het corona virus.

Veelgestelde vragen

Onze computer denkt momenteel nog even na over deze vragen. Geen zin om te wachten? Stel hier jouw vraag!

Deel dit artikel

icon facebookicon linkedinicon twitter

Ontvang direct hulp

Ontvang direct hulp
Ontvang direct hulp

Locaties

Wij werken vanaf verschillende locaties door het land, vanuit hier kunnen wij een bezoek aan huis verzorgen voor een kennismakingsgesprek.

Telefonisch spreekuur

Maandag
09:00 - 11:00
Dinsdag
09:00 - 11:00
Donderdag
09:00 - 11:00
Vrijdag
09:00 - 11:00
Bij Saillant maken wij gebruik van cookies om de gebruikerservaring te optimaliseren.
Instellingen